במסגרת העבודות לשדרוג צומת הרחובות ביאליק ובן-צבי, מבצעת העירייה ריבוד כבישים באמצעות משאית ייחודית לכיסוי בורות ומפגעים.
במסגרת העבודות לשדרוג צומת הרחובות ביאליק ובן-צבי, מפעיל אגף התפעול משאית ייחודית לריבוד כבישים.
סגן ראש העיר והממונה על תיק התפעול בעירייה, עו"ד צפריר ביטון, יצא לשטח על מנת לעמוד מקרוב אחר פעילות המשאית, שייעודה כיסוי בורות ומפגעים בכבישים בעיר.
רחוב בן-צבי הוא אחד מכבישים רבים בחדרה, הסובלים מתשתית מיושנת ומבעיות שנוצרו לאורך עשרות שנים. במקביל לתוכניות העבודה השנתיות לשדרוג תשתיתי, הנחה ראש העיר צביקה גנדלמן לפעול למתן מענה לשיפור מצב הכבישים, ומשאית הריבוד שנכנסה לשימוש באגף התפעול שאותו מנהל גיל שלמה, היא חלק מהאמצעים שנועדו לכך.
סגן ראש העיר צפריר ביטון בוחן את פעולת משאית הריבוד. (צילום: יחצ)
עו"ד צפריר ביטון אשר בחן את עבודת המשאית ואת ביצועיה, אמר כי, "המשאית תשמש את עיריית חדרה בעת הטיפול במפגעים השונים ובשימושים כמו תיקון כבישים וחניונים, תיקון מדרכות אספלט, תיקון שבילי אופניים ומסלולי הליכה, תיקון פתחי ביוב, הרחבה ותיקון שולי כבישים. יש בעיר כבישים סדוקים עם שקעים ובורות, בגלל סיבות כמו תשתית מיושנת, תזוזת אדמה, וסיבות נוספות. באמצעות המשאית ניתן לסתום את הבורות והחריצים בכביש בצורה עמידה כדי לשים סוף למפגעים הללו".
המשאית משתמשת בטכנולוגיה חדישה של הזרקת אספלט מחומם בלחץ אוויר של 6 אטמוספרות, שיטה עמידה ביותר לתיקון הכבישים ואחזקתם, המופעלת במדינות רבות ולאורך שנים. יתרונות השיטה במהירות והיעילות של העבודה, בכך שאינה חוסמת נתיב נסיעה ובעמידות לאורך שנים.
כאמור, אחת הפעולות הראשונות של המשאית מתבצעת ברחוב בן-צבי הכלול בעבודות שדרוג מקיפות, שמבצעת העירייה להקלה בעומסי התנועה בצירים המרכזיים של העיר.
כזכור, עיריית חדרה החלה לבצע, באמצעות החברה הכלכלית, עבודות לשדרוג צומת ביאליק ובן-צבי. העבודות כוללות רמזור במקום הכיכר, ובנוסף עבודות לשיפור הדרך מצומת בן-צבי לכוון דרום עד לרחוב אסירי ציון. ריבוד הכבישים נכלל בעבודות אלה.
עלות העבודות הצפויות להתבצע כ-2 מיליון שקלים, ומלבד התקנת הרמזור וריבוד הכבישים הן כוללות הסרת הכיכר, החלפת מדרכות, חידוש אבני שפה, עמודי תאורה, גינון, קו ניקוז, החלפת שילוט כבישים ועוד. העבודות מבוצעות בתיאום המשטרה, כיבוי אש, חברות אוטובוסים, בזק, חברת החשמל וגופי תשתית נוספים.
בחברה הכלכלית מעדכנים כי, העבודה צפויה להימשך מספר חודשים, ובמהלכה ייתכנו שיבושים בתנועה באזור האמור. רוב העבודה תתבצע בלילות כדי לצמצם את מידת ההפרעה.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".