שני כתבי אישום חמורים הוגשו השבוע לבית המשפט השלום בחדרה על ידי המחלקה המשפטית בעיריית חדרה הנוגעים לאיכות הסביבה.
מהעירייה נמסר כי כתב אישום אחד הוגש כנגד בעל תחנת מעבר לפסולת בניין המשמש גם אתר לסילוק פסולת.
בביקורת פתע במקום, על ידי פקחי העירייה, התברר כי השטח אינו מגודר כמחויב בחוק, לא הוצא לו רישיון עסק כנדרש בחוק ובעל התחנה לא פעל להקמת תשתיות המחויבות על פי חוק, למניעת זהום אוויר ומפגעי ריח. בכתב האישום נטען עוד כי הבעלים העבירו למקום פסולת בניין ובמקום לפנותה ניסו לקבור אותה באדמה.
היועצת המשפטית בעיריית חדרה עו'ד שרון אנגל. (צילום: יח"צ)
כתב האישום השני הוגש כנגד בעל משאית שעוסק בפינוי פסולת בניין. בעקבות פעילות של הפיקוח העירוני, נתפס בעל המשאית כשהוא זורק פסולת בניין לשטח פתוח בשכונת ברנדייס. משנתפס על ידי פקחי העירייה, הוא פינה בחזרה את פסולת הבניין שפונתה מאתר בנייה בקיסריה והוגש כנגדו כתב אישום.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".