בדקת דומייה נפתח יום השואה בסימן 70 שנה לסיום המלחמה
מאת: מירית אזרחי יום רביעי,
15 באפריל 2015, 07:17
הטקס העירוני המרכזי לציון ערב יום השואה תשע"ה, התקיים השנה בסימן "כאב השחרור והחזרה לחיים: 70 שנה לסיום המלחמה". הטקס התקיים ברחבת "יד לבנים ונפתח בדקת דומייה לזכר קורבנות השואה.
החזן יוסף וינר אמר קדיש ותפילת "יזכור", ורב העיר הרב ורנר, סיפר על משמעותה של השואה בעם היהודי.
ראש העיר צביקה גנדלמן, נשא דברים, ואחריו נשאו דברים ניצולת השואה מרים דוידסון ויו"ר מועצת הנוער העירונית אורי שחר.
נציגי הניצולים הדליקו 6 משואות זיכרון בליווי בני נוער (צילום: שלומי גבאי)
נציגי הניצולים הדליקו 6 משואות זיכרון בליווי בני נוער לזכר 6 מיליון היהודים שנרצחו בשואה. את המסכת המרכזית ביצעו תלמידי בית הספר הרב תחומי למדעים ואמנויות ע"ש קלמן צוהר.
הטקס התקיים בהנחיית דן חממי.
תלמידי בית הספר הרב תחומי למדעים ואמנויות במסכת המרכזית. צילום: שלומי גבאי
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!