מאת: גד כספי, שלומי גבאי יום שלישי,
28 באפריל 2015, 14:31
לאחר ימים רבים של חרדה ודאגה לגורל 2 משפחות מפרדס חנה שיצאו עם ילדיהם לטיול בנפאל אותרו היום המשפחות ונודע כי הם שוהים בבסיס צבאי והחל הטיפול בהשבתם לישראל.
במשך ימים ולילות עקבו בפרדס חנה בני משפחותיהם של יקריהם שיצאו לטיול בנפאל ביחד עם הילדים עד לרגע שבו הגיע האות הראשון שבישר כי בני המשפחה אותרו והם הועברו לבסיס צבאי. כעת ממתינים בפרדס חנה לשובם של המשפחות הביתה.
השגרירות בנפאל ממשיכה במאמציםלאתר ישראל נוספים "מנותקי קשר". במקביל המשלחת המיוחדת של מד"א שנחתה בקטמנדו טיפלה כבר בעשרות רבות של נפגעים מרעש האדמה. המשלחת ממשיכה לפעול באזור בשיתוף פעולה מלא עם ארגון הצלב האדום ועם הגורמים הרלוונטיים במדינת ישראל
המשלחת המורכבת מרופאים, פאראמדיקים בכירים ואנשי אגף המבצעים של מד"א, נחתה בקטמנדו אמש בשעות הערב המוקדמות כשהיא מצוידת בציוד רפואי, תרופות ואוכל לתינוקות. אנשי המשלחת חברו לבית חב"ד ולשגרירות הישראלית מיד עם הגעתם תוך כדי שיתוף פעולה מלא עם כוחות הצלב האדום, משרד החוץ, צה"ל וגורמים ממשלתיים רלוונטיים נוספים והחלו בטיפול בנפגעים במקום.
מיד עם הגעתם החלה המשלחת בסיוע בהעברת התינוקות הישראלים למטוס המשלחת של מד"א ובחזרה לישראל. במקביל לטיפול בישראלים ולניסיונות איתור מנותקי קשר ישראלים, הצטרפו צוותי מד"א לצוותים המקומיים ומעניקים גם בשעות הללו ולאורך כל היום טיפול לעשרות רבות של נפגעים מרעש האדמה. בין היתר חברו חברי המשלחת לשני בתי חולים (מרכז הטראומה של נפאל בקטמנדו ולבית החולים הצבאי במקום) על מנת להעניק סיוע רפואי לצוותים המקומיים וכן הצטרפו לאמבולנסים המקומיים על מנת לסייע בטיפול בנפגעים ברחובות ובאזורים מוכי אסון.
חבר המשלחת, פאראמדיק בכיר במד"א אילן קליין: "קשה לתאר את ממדי האסון שפקד את נפאל, כמות הפצועים וההרוגים בלתי נתפסת. כחלק מהפעילות ההומניטארית של מד"א כצלב אדום אנו מנסים לעזור עד כמה שאפשר ולתרום מהידע ומהניסיון הרב שנצבר במד"א למשימת הצלת החיים באזור."
מנכ"ל מד"א אלי בין: ״עם ההגעה לקטמנדו, התחלנו באופן מידי בטיפול בישראלים במקום ובסיוע לכוחות המקומיים בטיפול בנפגעים הרבים מרעש האדמה הקשה שפקד את האזור. אנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם הצלב האדום, משרד החוץ וצה"ל על מנת להעניק סיוע לכל הישראלים שנמצאים באזור ואנו נמשיך ונסייע לכוחות המקומיים ככל שיידרש".
אנשי מד"א מסייעים בטיפול בנפגעים בקטמנדו. (צילום: דוברות מד"א)
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.