חברת "נחלים" רוצה להציב את חדרה על מפת התיירות בארץ
מאת: מירית אזרחי יום שלישי,
28 באפריל 2015, 21:14
עשרות מורי דרך יגיעו ליום היכרות עם אתרי התיירות והבילוי בחדרה, כחלק מפעילות החברה לתיירות "נחלים" שהוקמה במטרה להציב את חדרה על מפת התיירות בארץ ובעולם. במסגרת פעילותה של החברה יגיעו עשרות מורי דרך, חברי אגודת מורי הדרך בישראל, ליום היכרות עם אתרי התיירות והבילוי בעיר.
החברה לתיירות הוקמה במטרה לשקם, לשפץ ולפתח אתרי תיירות שונים בחדרה, לרבות שמורות טבע, יערות, חורשות ורצועת חוף הים; לקיים פעילות בתחום הנופש והתיירות; לפעול לשיפור איכות החיים הסביבה ותרבות הפנאי בעיר; לפתח ולעודד פעילויות קהילתיות, לרבות פעילויות נופש, תיירות וטיולים, ולפעול בשיתוף פעולה עם עיריית חדרה לקדם את העיר ולהעלותה על מפת התיירות בישראל.
כ-50 מורי דרך פעילים צפויים להשתתף ביום חשיפה שמטרתו להציג בפניהם את אתרי המורשת והנוף בחדרה ואת מרכזי המבקרים הייחודיים בעיר.
בחברה לתיירות "נחלים" מסבירים כי בפני מורי הדרך תוצג חדרה כעיר משופעת בנקודות עניין, אשר ניתן לבלות ולטייל בה כעיר תיירות לכל דבר.
מנכ"ל החברה מתניה כחלון: "לממש את הפוטנציאל התיירותי של העיר" (צילום: שלומי גבאי)
מנכ"ל החברה עו"ד מתניה כחלון מוסיף כי, יום החשיפה הוא חלק מפעילותה של חברת התיירות "נחלים" שנועדה להביא תיירים לחדרה ולממש את הפוטנציאל התיירותי של העיר.
למורי הדרך הוכנה תוכנית פעילות וביקורים לאורך יום שלם, תוך הדגשה שמדובר רק בחלק ממה שיש לעיר להציע. בין האתרים שבהם יבקרו מורי הדרך האורחים: בית חנקין, פארק נחל חדרה, אנדרטת אבשלום וטיילת חופים, בית פיינברג, כיכר תולי, בית קוטלר, מוזיאון החאן ובית הכנסת הגדול, גן המייסדים ועוד.
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, אחת המטרות שהציב לעצמו היא לקדם את חדרה כיעד תיירותי, ולשם כך הוקמה החברה. "אני משוכנע כי קיים פוטנציאל של עשרות אלפי מבקרים מדי שנה באתרי המורשת וההיסטוריה בעיר, באירועי תרבות אטרקטיביים ובסיורים יזומים ומרתקים. חדרה היא עיר שכדאי לבקר בה, והחברה לתיירות נולדה מתוך הצורך בגוף אחד שירכז את כל האוצרות של חדרה, ויש לנו הרבה אוצרות. על החברה לקדם את האתרים הקיימים, ובמקביל ליזום מיזמי תיירות חדשים כדי למשוך קהל רב, הן מהארץ והן מחו"ל".
בין יעדיה לשנה הקרובה, הציבה לעצמה חברת "נחלים" לפעול לקידום הקמת פארק אתגרי ביער חדרה, לקדם את הקמת הטיילת וסיום בניית בית המלון שישמש גם כמלון עסקים, וכן לפנות לקהלים שונים ולחשוף את יתרונותיה של חדרה כעיר חוף, להעצים את נכסיה הטבעיים, החברתיים והתרבותיים, וכל זאת תוך שהיא מדגישה את אופייה המיוחד של העיר.
לאחרונה ערכה חברת "נחלים" כנס עם הגופים הקשורים לתיירות בעיר, בהשתתפות עשרות מנהלים ממוקדי ואתרי מטיילים בחדרה, מדריכי טיולים ומנהלי גופי סמך של עיריית חדרה המהווים זרוע ביצועית של העירייה ושותפים לפיתוח וקידום אתרים בעיר (הקרן לפיתוח חדרה, חכ"ל חדרה וכדומה).
בפסח האחרון יזמה "נחלים" את פסטיבל האביב בפארק נחל חדרה, אשר במסגרתו התקיימו פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה בתחומי מוסיקה, קרקס, אתגר, נופש ופנאי, אשר משכו לחדרה כ-30 אלף מבקרים מכל רחבי הארץ.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.