הורים לילדים בדמוקרטי: "הילדים שלנו מסכנים את החיים"
מאת: מירית אזרחי יום חמישי,
30 באפריל 2015, 15:45
הורים לילדים בדמוקרטי בשכונת ברנדס בחדרה מתריעים שבכל פעם שילדיהם עושים את דרכם לבית הספר או חוזרים ממנו הם מסכנים את החיים. ההורים שואלים האם בעירייה מחכים שיקרה אסון? הגורם לטענתם:ליקויי בטיחות חמורים בתשתיות הכבישים בסמיכות לדמוקרטי בברנדס.
הורי התלמידים בבית הספר הדמוקרטי בשכונת ברנדס בחדרה מתריעים : ההליכה אל בית הספר מסכנת את חיי ילדינו עקב ליקויי בטיחות חמורים בתשתיות הכבישים.
ההורים פונים שנים רבות להנהלות העיר השונות בעבר ובהווה, ודורשים טיפול במחדל. למרות זאת, אין תוצאות בשטח.
"האם בעירייה מחכים שיקרה אסון?", הם שואלים בכעס.
בית הספר הדמוקרטי שוכן בליבה של שכונת ברנדס הפסטורלית והמטופחת, אך תשתיות הכבישים בחלק ניכר מהשכונה, ובפרט באזור בית הספר, מתחת לכל ביקורת. הכבישים צרים, ובחלקם הכבישים הם שבילי כורכר. אין מדרכות, אין מעברי חציה, ולהולכי הרגל נשקפת סכנת חיים מוחשית.
בעקבות כך, החליטו ההורים לעשות מעשה : ביום ששי ה-8 במאי, בשעה 8.30 בבוקר, ברחוב ההדר בשכונת ברנדס, יערך מפגן מחאה של קהילת הדמוקרטי בחדרה. במפגן יביעו ההורים מחאתם כנגד המצב המסוכן, וידרשו מהעירייה טיפול מיידי בליקויים.
"אנחנו לא מתכוונים לחכות לאסון ומקווים מאד לרתום את העירייה לתקון המפגעים", אומרים ההורים. "קהילת הדמוקרטי בחדרה דורשת תיקון מיידי של הליקויים, הסדרת הצומת הסמוכה לבית הספר כולל סימון מעברי חצייה טיפול בתחזוקת הכבישים והסדרת מדרכות לצידי הדרכים המובילות לבתי הספר שבשכונה".
"הורים וילדים הולכים בדרך לבית הספר ומכוניות מסכנות את החיים " (צילום: הורה מהדמוקרטי תושב ברנדיס)
הורה תושב השכונה, שגר בסמיכות לבית הספר, עד מדי יום ביומו לסכנות. "כל התשתיות בשכונת ברנדס נשארו באותו מצב מהקמת השכונה. כביש הגישה המרכזי לבית הספר – מרחוב ער אציל ועד הדמוקרטי הוא שביל כורכר. לא כביש, לא מדרכות. שני רכבים בו זמנית לא יכולים לנסוע, ואחד מהם חייב לסטות לצד. מכיוון שבצד גם אין מדרכות, ויש מכוניות חונות, אין לתלמידים לאן להימלט.
מדי בוקר וצהריים, בשני בתי הספר הדמוקרטי וצפרירים הסמוך, יש עומס של תלמידים הולכי רגל הצועדים ללימודים בדרך הזאת. כמו כן, יש הרבה הורים שבאים לאסוף את הילדים עם רכבים, ילדים אחרים רוכבים על אופניים ולא נוח להם לנסוע על הכורכר, הם מנסים לנסוע בצד, מה שמסכן את הולכי הרגל. נוסף על כך, רכבי הסעות ואוטובוסים מגיעים. לכן השאלה היא לא 'האם יקרה אסון' אלא 'מתי יקרה אסון'.
זה נס גדול שעד היום לא נפגע אף ילד".
אמא נוספת מתארת : "הורים וילדים הולכים ברחובות הצרים בדרך לבית הספר, בבוקר ובצהריים, ומכוניות חולפות מסכנות את חייהם. המכוניות יורדות לשולי הדרך בשל הדרכים הצרות והלא מוסדרות. בצדי הכביש, על שבילי עפר צועדים הרבה ילדים, ואין להם לאן לברוח. יש פה שילוב של כבישים שידעו ימים טובים יותר, העדר מדרכות ברחובות "ברנדס" ורחוב "ההדר", ותנועת מכוניות ערה הופכים את ההליכה לבית הספר בשעות הבוקר, והחזרה ממנו בשעת הצוהריים- למסע מסוכן עבור ילדים רבים.החצייה של הכבישים בשכונה גם היא אינה מוסדרת, בהעדר מעברי חצייה מסומנים".
אבא לתלמיד בדמוקרטי מספר בדאגה על בעיה חמורה נוספת : "בימי החורף הגשומים כל הדרכים בוציות, והילדים נחשפים לסכנת נפילה והחלקה. המכוניות נוסעות בין השלוליות ב"כביש", סוטות לעיתים הצדה, ושם בשולי הכביש- בגלל שאין מדרכה הולכים הילדים".
ההורים מציינים, כי הבעיה פוגעת גם בתלמידי בית הספר צפרירים, המתגוררים באזור הרחובות ער אציל וברנדס. "הילדים הולכים לצפרירים באותן תשתיות כביש מסוכנות", הם אומרים.
כל ההורים עמם דברנו כועסים ומודאגים מאוד. הם מספרים על פניות חוזרות ונשנות לעירייה במשך שנים רבות שלא הובילו לתוצאות המתבקשות. "לא נסכים לכך שהליקויים הבטיחותיים החמורים לא יטופלו. אנחנו דורשים מהעירייה מיד להסדיר את המצב לפני שיקרה אסון", מסכמים ההורים.
מעיריית חדרה נמסר בתגובה: "צר לנו שראשי הערים נחמיה להב שתי קדנציות, ישראל סדן קדנציה אחת, וחיים אביטן -שתי קדנציות לא מצאו לנכון לטפל בכבישים ובמדרכות המובילים לבית הספר.
עם כניסתו של צביקה גנדלמן לתפקיד לפני כשנה וחצי, הוא הורה לצוות המקצועי בעירייה להכין תוכניות מיידיות לטיפול בכבישים ובמדרכות. הכנת התוכניות כבר החלה השנה, והחלה בביצוע.
במקביל, עיריית חדרה משקיעה עשרות מיליוני שקלים להקמת מבנים חדשים בתוך בית ספר".
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.