חדוה יחזקאלי תסייע לטפל בנושא בעיות הבטיחות בדמוקרטי
מאת: מירית אזרחי יום ראשון,
3 במאי 2015, 14:35
בעקבות הפרסום בפלאשנט בסוף השבוע שחשף את בעיות הבטיחות שעלולות לסכן את הילדים הלומדים בבית הספר הדמוקרטי בברנדס, נפגשה סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי עם ההורים והבטיחה להם לסייע ולטפל בנושא.
ההורים של תלמידי בית הספר הדמוקרטי בשכונת ברנדס חדרה נפגשו ביום ששי בשעות הבוקר עם סגנית ראש עיריית חדרה, חדוה יחזקאלי. מטרת הפגישה היתה לשתף את יחזקאלי במצב המדאיג ולהמחיש לה מקרוב את סכנת החיים הנשקפת לתלמידים בדרכם ובשובם מבית הספר עקב העדר תשתיות בכבישים.
הורה שהשתתף בפגישה מספר: "חדוה יחזקאלי נפגשה אתנו, וראתה במו עיניה את הסכנה המוחשית לילדים, כיצד הילדים הולכים על הכביש , שהוא למעשה, שביל כורכר, המוביל לבית הספר. המכוניות נוסעות מולם ומאחוריהם, ולילדים אין לאן לברוח, בגלל שאין מדרכות.
בכל רגע עלול להיות אסון, והמחדל הזה נמשך לאורך כל השנים.
חדוה הבטיחה לטפל בנושא. הסברנו לה שגם קודמיה הבטיחו טיפול, ושאנחנו לא מוכנים לשמוע יותר הבטחות, אלא דורשים מעשים בשטח".
ההורים נחושים בעמדתם ואומרים : "בטיחות ילדינו היא מעל הכל. הילדים שלנו חיים בנס, כל יום שעובר בלי שילד נפגע זה נס. אנחנו כל הזמן מפחדים לשמוע שקרה אסון, המצב הזה לא יימשך עוד, לא נוותר".
קהילת בית הספר הדמוקרטי תקיים מפגן מחאה ביום ששי הקרוב בשעה 8.30 בבוקר, ברחוב ההדר בקרבת בית הספר. במפגן ידרשו ההורים מהעירייה להסדיר את תשתיות הכבישים, לשים קץ למצב הקיים ולהסדיר לאלתר את התשתיות התחבורתיות".
חדוה יחזקאלי: "ההורים הזמינו אותי והגעתי לבקשתם. ראיתי, התרשמתי, אני מבינה. ההורים הציגו בפני נתונים לפיהם למעלה מ-800 רכבים עוברים בשעה. הסתכלנו על הכביש שמוביל לבית הזה. הכביש הזה מימי המנדט הבריטי, ראינו סולינג- שזו אבן חלקלקה שנבניתה בימים של הבריטים.
אני הבנתי את גודל הבעיה, אנחנו הנהלה חדשה, יש לנו עבודה בשפע רב, למרות הכל רחוב ההדר, לרבות הכביש המוביל לבית הספר, נמצא בתוכנית העבודה של העירייה לשנת 2015. נעשו תוכניות, זה פרויקט מורכב מאוד, שכבר נמצא בשלב של תכנון הנדסי, וכמובן אחרי שנאשר אותו במועצמת העיר והנהלת העיר הוא יצא ללא דיחוי לביצוע".
אנחנו רואים עין בעין עם התושבים את המצוקה הקיימת ואנחנו עושים באמת הכל. אנחנו בשלב המורכב של התכנון. אני עד סוף השבוע אהיה בקשר עם התושבים ואעדכן אותם. הנושא בטיפול. עובדה שגם ראש העיר מכיר את התוכנית מקרוב, ולא במקרה הנחינו את אגף ההנדסה לטפל בנושא".
חדוה יחזקאלי. "אנחנו רואים עין בעין עם התושבים את המצוקה הקיימת " (צילום: גד כספי)
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!