חלי ממן ממליצה: טיפים ומתכונים לשבועות טעים ולא משמין
מאת: מירית אזרחי יום חמישי,
7 במאי 2015, 07:37
חג השבועות מתקרב ועמו ארוחות חג חלביות, טעימות ומפנקות. איך נצליח לעבור את החג בלי לעלות במשקל? חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, מביאה עקרונות וטיפים לחג שבועות טעים ולא משמין, ומקבץ מתכונים קלים לחג. חלי ממן מפעילה קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא ברחבי הארץ, ומפעילה קבוצות גם בחדרה, גבעת אולגה, פרדס חנה, כרכור ואור עקיבא.
העקרון הראשון : שובע
חלי ממן : "בשם החג טמון העיקרון המוביל – שבועות מכיל בתוכו את המילה שובע. וזהו העיקרון הראשון, כי כששבעים – שולטים בכמות שנאכלת ולא מגזימים. אז, הדרך הראשונה להפחתת קלוריות שנאכלות בחג זה לדאוג לכך שנהיה שבעים דרך תכנון מראש, אכילה מסודרת והקפדה על דגנים מלאים ושפע ירקות. כל אלו עשירים בסיבים תזונתיים שתורמים לתחושה של שובע".
העיקרון השני : הפחתת הקלוריות במתכונים למאכלי החג האופיניים:
חלי ממן : "הפשטידות בחג יכולות להיות מקור לירקות ולשובע. אם נבחר בפשטידות עם הרבה ירק (לא תפוחי אדמה או בטטות. אלו נחשבים ממש כמו פרוסת לחם ולא כירקות חינמיים), נקפיד להמיר את השמנת והגבינות השמנות במוצרי חלב דלי שומן, ונפחית את כמות השמן המוסף לפשטידה, נוכל להפוך אותה לבריאה ומומלצת.
חלי ממן ממחישה בדוגמאות חשובות נוספות:
"ניתן להמיר חלק מהביצים בחלבון בלבד. כך נוכל לחסוך את השומן והכולסטרול שבביצה.בנוסף, במתכונים רבים ניתן להפחית את כמות השמן במתכון בחצי. הפחתת כמות השמן תפחית משמעותית את כמות הקלוריות, כי כל גרם שמן תורם 9 קלוריות, לעומת 4 קלוריות בלבד שתורמים לנו גרם חלבון או גרם פחמימה".
ועוד המלצה שכדאי להפנים: "לוותר על הגבינה הצהובה שלמעלה ועל תחתית הבצק הפריכה מלמטה. "אלו מוסיפים אמנם הרבה טעם, אך גם המון המון קלוריות. פשטידה על בסיס ירק, במגוון צבעים היא תוספת מצוינת ומשביעה לארוחה", היא אומרת.
בעוגות הגבינה , מסבירה חלי ממן, אפשר להפחית את כמות הקלוריות דרך הפחתת הסוכר והשמן במתכון. פחות כף סוכר זה פחות 60 קלוריות. פחות 2 כפות – פחות 120 קלוריות. וכן הלאה...ברוב המתכונים אפשר בהחלט לנסות ולהוריד מהסוכר. העוגה תשאר מתוקה, אך פחות משמינה . את אחוזי השומן אפשר להוריד קודם כל באמצעות בחירת מוצרי חלב דלי שומן: לדוגמא, שמנת 9% במקום שמנת עתירה בשומן. החליפו גבינות שמנות ברזות, העדיפו סירופים מופחתי שומן וכדומה. מוצרים אלו יעזרו לכם להפחית את כמות הקלוריות במתכון ואת אחוזי השומן שבו.
גם בעוגות, כמו בפשטידות, ניתן להפחית את כמות השמן במתכון. לדוגמה: במקום כוס שמן במתכון (ששווה 1600 קלוריות!), ניתן לשים חצי כוס שמן (800 קלוריות) ואת חצי הכוס השניה להמיר במיץ תפוזים, יוגורט דל שומן או קפה חזק. לפי הטעם. נסו והתאימו לעצמכם את התחליף לטעמכם".
בנוסף, מציעה לכם חלי ממן, לנסות פחות מהתוספות. "לעיתים קרובות אפשר פשוט לוותר על התוספות, אחרי הכל אלו רק תוספות, ולא חלק מהותי במתכון", היא אומרת. "לדוגמה, ניתן להוריד את כמות השוקולד צ'יפס. אפשר לוותר על נגיעות חמאה בסיום הכנת הפאי. במתכונים לעוגות, תוכלו לוותר על חצי מכמות הזיגוג. פשוט להסתדר ולהסתפק בפחות. אפשר להחליף את הזיגוג במעט אבקת סוכר".
ועצה נוספת: "כדאי לדעת שהקקאו הוא מוצר שיוסיף ארומה של שוקולד למתכון ללא השומן הרווי, הסוכר והקלוריות שנמצאים בשוקולד. לקקאו אף יתרונות בריאותיים – הוא מכיל נוגדי חמצון. לכן, העדיפו מתכונים שמכילים קקאו במקום שוקולד".
ולסיום טיפ חשוב: "אכלו במנות קטנות. אנחנו רגילים לאכול את מה שיש לנו בצלחת. כשיש פחות – נאכל פחות. זה בדוק", מסכמת חלי ממן.
חלי ממן. מביאה עקרונות וטיפים לחג שבועות טעים ולא משמין. (צילום: רונן פדידה)
מצורפים מקבץ מתכוני חג השבועות באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.
מצרכים:
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 ביצה
גרידת תפוז או לימון
3 כפות קמח
1 כף קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפיה
תפוח עץ מרוסק
ממתיק מלאכותי
אופן ההכנה:
מערבבים בשתי קערות נפרדות, את החומרים היבשים לחוד ואת הרטובים לחוד.
שופכים את תוכן הקערה של החומרים היבשים לתוך הרטובים ובוחשים היטב.
מעבירים את התערובת לתבנית חד פעמית קטנה או מוארכת, משומנת קלות.
מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות), עד להשחמה.
בורקס של מזליקה
מצרכים:
עלה 1 של בצק פילו
80 גרם (כ-3 כפות) גבינת פטה או בולגרית כמובן 5%
טיפה חלב 1% להברשת העלים
טיפה חלבון ביצה להברשה
תרד לפי העין (אפשר מאודה או של סנפרוסט לאחר הפשרה קלה במיקרו)
אופן ההכנה:
לוקחים את העלה ומקפלים אותו פעמיים (נוצרת תחתית של 4 שכבות בצק פילו), מברישים אותו עם קצת חלב בשביל שלא יהיה יבש. שמים עליו את הגבינה והתרד.
מצמידים מעט את הצדדים כדי שידבקו ומברישים מלמעלה עם החלבון של הביצה.
שמים
הפוגה בלב מדבר: רגע לפני חג הפסח, תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה מציעה הפוגה נעימה לחג, לחוות את שלוות המדבר, המאפשר הזדמנות לניתוק בריא מהמצב, עם מגוון פעילויות וסדנאות לכל המשפחה. סדנאות מיומנויות קדומות- "סיאל-מרכז מלאכות מדבר", מכוורת "פורת" בעין יהב- הופעה של שוטי הנבואה ומגוון פעילויות, מתחם Eco חצבה, סדנאות יצירה לילדים ומבוגרים בסטודיו "היער" של ורדה בן ארי- כפר האמנים, צוקים בסטודיו "היער, שוקוליטלי- סדנאות שוקולד תוצרת בית, עין יהב ועוד המון פעילויות ומקומות מדהימים שמחכים רק לכם! לעדכונים על הפעילויות כנסו לאתר: "תיירות ערבה תיכונה". חג שמח!
קניון TLV מצדיע למילואימניקים בערב הוקרה יחיד מסוגו: המילואימניקים אשר בבעלותם עסק בקטגוריית האלכוהול שנפגע במהלך תקופת המלחמה, יפתחו דוכן מכירה בקניון, ללא עלות, בערב הוקרה למענם ובמטרה לעזור ולו קצת לשקם את העסק שנפגע בעקבות המלחמה. בערב זה ייפתחו דוכני בירה/ יין / קוקטיילים ונשנושים משלימים, אשר כל ההכנסות יהיו של המילואימניקים עצמם. לצד הדוכנים יוצבו פינות ישיבה בתצורת חביות יין וכיסאות בר, במטרה להשלים את החוויה של הערב. שיא הערב יהיה כאשר הזמר יגל אושרי יעלה להופיע לקהל. במהלך כל שעות האירוע ינגן די ג'יי להנעמת המבקרים. ישר כח! ערב ההוקרה יתקיים ביום רביעי ה-17.4.24. בין השעות: 17:00-21:30.
קניון עופר חדרה יערוך במהלך חודש אפריל אירועים, הצגות, מופעים, סדנאות והפעלות כולל במהלך חג הפסח וחופשת חול המועד. אירועי אפריל ייערכו לכל המשפחה, מידי יום שלישי בשעה 17:00 בקומה 1 של הקניון – הכניסה חופשית ללא עלות. בין הפעילויות: סדנא להכנת צלחת מצות לשולחן החג, סדנא להכנת פמוטים חגיגיים לשולחן פסח, הצגה קסומה "הזחל הזללן", "מופע הבלונים והקסמים של עדידידיו" ועוד. תהנו!
134 ישראלים חטופים בעזה ברגע זה. לכל אחד מהם יש שם, פנים, משפחה, חברים, תחביבים – ועוגייה שהוא הכי אוהב לאכול.
כדי להשאיר את החטופים במודעות הציבורית, תלמידי מגמת מלונאות שף בבית החינוך אמית האופק אור עקיבא, הכינו את המתכון האהוב על 4 חטופים: פנקייקים אמריקאיים של קית' סיגל, כדורי שוקולד של אוריאל ברוך, עוגיות שוקולד צ'יפס של הרש גולדברג פולין ועוגיות חמאה של גיא גלבוע דלאל. בנוסף, אספו מצרכים והרכיבו משלוחי מנות למשפחות המפונים באור עקיבא. לכל משלוח כזה צורפו העוגיות האהובות על 4 החטופים, בתפילה לשובם ולחזרת המפונים לבתיהם בשלום. אביתר כהן, תלמיד כיתה י' שיתף: "היה לי כיף לחלק משלוחי מנות ולראות את החיוכים בתמורה. זה עושה ממש טוב על הלב".