בית משפט השלום בחדרה האריך את מעצרו של תושב הכפר גיסר א זרקא בן 21 ב-4 ימים, מעצרו של הקטין הוארך עד למחר. אביו של בן ה-21 אמר בבית המשפט: ״המשטרה אשמה באירוע המיותר הזה, אם השוטרים היו מדברים עם בעל האולם לפני שהם נכנסו לא היה קורה כלום, הילדים שנעצרו רק היו בחתונה ולא עשו שום דבר.״
ביום שישי האחרון בשעות הלילה התקבלו בתחנת זכרון יעקב תלונות מתושבים המתגוררים בסמוך לכפר ג'אסר אזרקא וכן מתושבי הכפר על רעש חזק העולה מחתונה רועשת שהתקיימה באותה שעה. שוטרי תחנת זכרון יעקב הגיעו למקום וביקשו ממארגניה להפסיק את הרעש החריג.
לטענת המשטרה השוטרים הותקפו מיד על ידי הנוכחים, נזרקו עליהם בקבוקים וכיסאות והיה חשש לחייהם. לנוכח ההמון הזועם שחלקו התנהג באלימות קשה. על פי עדויות של משתתפי השמחה השוטרים נסוגו בתחילה לאחור אולם כשהגיעה תגבורת הם חזרו לבית והפסיקו את החתונה.
שוטר שנפגע בראשו פונה לבית החולים הלל יפה עם חבלה בראש, הוא נזקק לתפרים ולימי מנוחה, התוקפים נמלטו מן המקום, ולאחר פעילות מודיעינית כעבור זמן קצר נעצרו 2 מעורבים בהם קטין ובגיר בן 21. השניים חשודים במעורבות באירוע ובמשטרה מציינים כי ישנם עוד 3 חשודים שדרושים לחקירה וטרם אותרו.
נודע כי בעלי השמחה חתמו בתחנת משטרת זכרון יעקב על התחייבות לשמירה על הסדר הציבורי ועל הנהלים כמתחייב בחוק ( מוסיקה רועשת עד 23:00) וכמובן על איסור ירי מנשק חם באויר תופעה שהיתה קיימת שנים רבות בכפר.
מעצרו של תושב הכפר גיסר א זרקא בן 21 ב-4 ימים. (צילום: אילוסטרציה)
חמיס קרוב משפחתם של החתן והכלה סיפר:״ היתה חתונה רגילה כמו כל שישי בכפר, השוטרים שהגיעו התנהגו לא יפה וישר איימו על המשפחה והרסו השמחה, הם ניסו לקחת בכח אנשים אז נוצר בלאגן, ראינו בטלויזיה מה קורה לאזרחים ששוטרים לוקחים לניידת ומרביצים להם״.
דיב תושב הכפר ששהה במקום בזמן האירוע:״ מתי פעם הפסיקו חתונה לזוג ? בגלל שזה בכפר ערבי באים הרבה שוטרים בצורה מאיימת ועושה פרובוקציה בכוונה, אם היו ניגשים השוטרים בכבוד לחתן הכל היה נגמר אחרת״. השוטר שנפגע בראשו פונה לבית החולים הלל יפה עם חבלה בראש, הוא נזקק לתפרים ולימי מנוחה, התוקפים נמלטו מן המקום, נעצרו אמש 2 מעורבים ( קטין ובן 21) לאחר פעילות מודיעינית,הם חשודים במעורבות באירוע, ישנם עוד 3 חשודים שדרושים לחקירה וטרם אותרו.
תחנת זכרון יעקב פתחה בחקירת הארוע מייד עם התרחשותו והלילה הצליחה לעצור שני צעירים האחד בן 21 והאחר קטין כמעט בן 18 בחשד למעורבות בארוע. במשטרה ממשיכים בחקירה ומתכוונים לעצור חשודים נוספים שהיו מעורבים בארוע אלים זה".
ממשטרת מחוז חוף נמסר: "טענותיהם של משתתפי החתונה בדבר התנהגות השוטרים חסרות בסיס במיוחד לאור תוצאות הארוע המצער בו נפצע שוטר. דרישת המשטרה להפסקת מפגע הרעש נבעה מצרכי התושבים ששלוותם הופרה. אנו נמשיך לפעול כדי לקיים את החוק. ולאור ארוע זה נשקול כניסה לארועים בהם קיימת סכנה ממשית לחיי השוטרים בכוח משמעותי."
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.