צוערים מהתוכנית לאסטרטגיה ותכנון אורבני הגיעו ליום עיון בהובלת מהנדס העיר אינג' נועם גרייף ובהשתתפות נציגי יזמים הבונים בעיר.
אגף ההנדסה אירח צוערים מהתוכנית לאסטרטגיה ותכנון אורבני, ליום עיון בהובלת מהנדס העיר אינג' נועם גרייף.
מדובר בצוערים מתוכנית עתידים "צוערים לשלטון המקומי" שהינה תוכנית ייחודית בשיתוף עם משרד הפנים, משרד האוצר, המרכז לשלטון מקומי ומרכז המועצות האזוריות, להכשרת משרתי ציבור לרשויות המקומיות בישראל. התוכנית משלבת לימודים אקדמיים, סדנאות העשרה, מפגשים עם דמויות מפתח בשלטון המקומי והציבורי בישראל, והתנסות מעשית ברשויות מקומיות.
יום העיון בחדרה עסק בנושא "תכנון מנקודת מבטו של היזם", ובמסגרתו הסביר מהנדס העיר לצוערי התוכנית כיצד עובד אגף ההנדסה, תפקידה של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, הייחודיות של חדרה, כיצד מתנהלת העבודה מול יזמים ומהי המשמעות לעיר. בין היתר הסביר המהנדס כי יש לדעת להכווין את היזם לטובת הצרכים של העיר, בהתאם לחזון ולשאיפות של ראש העיר ונבחרי הציבור. בנוסף יש לתת ליזמים את הכלים להצליח, אך גם לדעת מתי להציב גבולות תוך מקצועיות ושירותיות במטרה להמשיך לפתח את העיר.
עוד השתתפו ביום העיון: אדריכלית העיר ליטל שלף-דורי, מנהלת מחלקת רישוי וסגנית מהנדס העיר אליסיה רובינשטיין, נציגים של יזמים מובילים בעיר רונן זברקו ועודד תורג'מן, ואחרים.
יום העיון היה מקיף ומגוון ואיפשר לצוערים לבחון את ההיבט התכנוני והעבודה המשותפת, הן מנקודת המבט של יזמים והן מנקודת המבט של הרשות המקומית.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.