בטקס לציון 50 שנה לאגודת "ניצן", קיבלה סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, את אות "יקירת ניצן" כהוקרה על פעילותה רבת השנים ותרומתה למען לקויי הלמידה במדינת ישראל.
אגודת "ניצן" ציינה 50 שנה להיווסדה באירוע חגיגי בהשתתפות מייסדי האגודה ומתנדבים המלווים אותה באהבה ובנתינה מזה שנים רבות.
מאות מוזמנים השתתפו באירוע, ביניהם מנכ"לית "ניצן" ד"ר מלי דנינו, יו"ר "ניצן" עפרה אלול, וכן האמנית הבינלאומית מיכל נגרין, אשר עיצבה את סיכת היובל בשיתוף ילדי "ניצן". הזמר דוד ד'אור שהקליט מחדש שיר על "ניצן" שכתב אהוד מנור לפני 21 שנים הופיע בהתנדבות במיטב שיריו.
במסגרת האירוע, נבחרו 20 יקירי "ניצן" מכל רחבי הארץ, ביניהם חדוה יחזקאלי, ממייסדות סניף האגודה בחדרה וכיום סגנית ראש העיר.
המנכ"לית דנינו ויו"ר האגודה מלול העניקו ליחזקאלי את אות "יקירת ניצן" המוקיר את פעילותה רבת השנים ותרומתה החשובה למען לקויי הלמידה במדינת ישראל.
יחזקאלי מקבלת את אות יקירת ניצן. (צילום: באדיבות העירייה)
יחזקאלי, נרתמה לסייע בהקמת סניף ניצן חדרה כבר בשנת 85', ומאז שנת 88' חברה בהנהלת הסניף. יחזקאלי: "קמנו מספר משוגעים לנושא, ולאחר עבודת שטח וקשר עם גורמי חינוך הוקם סניף ניצן חדרה בשיתוף עיריית חדרה וארגון רוטרי. אגודת ניצן פועלת להגברת המודעות בקרב הציבור הרחב ואנשי המקצוע בנושא לקות הלמידה. האגודה מייצגת את אוכלוסיית לקויי הלמידה בפני הממסד ודואגת לקידום זכויותיהם באמצעות השתתפות בוועדות הכנסת, שותפות פעילה בעיצוב המדיניות במשרד החינוך, וקידום חוק לתלמידים עם לקות הלמידה בחינוך הרגיל".
סניף "ניצן" חדרה מטפל בילדים לקויי למידה, הסתגלות ותפקוד החל מגן חובה ועד כיתה י"ב, ונותן מענה לכאלף ילדים בשנה. בסניף פעילות מגוונת של אבחונים דידקטיים ופסיכולוגיים, הוראה מסייעת, טיפול בעזרת בעלי חיים, כישורים חברתיים, אימון אישי, סדנת הורים ועוד. את הסניף מנהלת עדה לוי, ויו"ר הסניף היא רחל ניסטל.
לדברי עפרה אלול, אגודת "ניצן" חוללה את אחת המהפכות החברתיות החשובות בישראל. "ההורים הם אלה שחוללו את המהפכה, והם האחראיים לפעילות "ניצן" מול ועדות הכנסת, משרדי הממשלה, הביטוח הלאומי, משרד החינוך, צה"ל ועוד".
לדברי ד"ר מלי דנינו, בשנים הבאות תשאף אגודת "ניצן" להרחיב את מרחב ההשפעה הציבורי ותגביר את שיתופי הפעולה הבין מגזריים כדי לתת מענים ייחודיים ופורצי דרך.
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.