הדיון על חוק העזר לפתיחת עסקים בשבת נידחה בשבועיים
מאת: גד כספי יום שני,
29 ביוני 2015, 14:12
ישיבת המועצה לאשרור חוק העזר לפתיחת עסקים נדחתה בשבועיים, ותכלול מהלך שיזם ראש העירייה בנושא עסקים במרכז העיר ושמירה על השבת. ראש העיר צביקה גנדלמן: "אני נחוש להמשיך לספק את צורכי כל תושבי העיר."
ישיבת מועצת העיר שהייתה אמורה להיערך ביום רביעי השבוע, נדחתה לתאריך ה-15.7.15 בשעה 18.00. כזכור בישיבת המועצה הייתה אמורה מועצת העיר לאשרר את חוק העזר הנוגע לשעות וימי פתיחת בתי עסקים בעיר חדרה.
מדובר בחוק עזר אשר אושר על ידי מועצת העיר בעבר, ועניינו התאמת שעות וימי הפתיחה לשנות ה-2000 נוכח העובדה שהחוק הקודם חוקק בשנת 1962 ושיקף את הלך הימים ההם.
לדעת ראש העיר החוק החדש משקף איזון ראוי בין חילונים ודתיים, בין אזורים שונים בעיר ובין עסקים שונים, ולכן היה מעוניין לאשררו כפי שהוא. יחד עם זאת, לאור חילוקי דעות שהתגלו בין חברי מועצת העיר, יזם ראש העירייה מהלך אשר מהותו איסור על פתיחת עסקים בשבת במרכז העיר ובכך למעשה ויתר על סמכותו להחליט לבד היכן לאסור פתיחת בתי עסקים בשבת.
על פי הצעת החוק שיזם ראש העירייה בעקבות שיחות רבות עם אישי ציבור ורבנים, תובא למועצה הצעה הכוללת מתחם מדויק של מרכז העיר בו יהיה אסור לפתוח עסקים בשבת.
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, "חדרה התאפיינה תמיד באוכלוסייתה המגוונת, רב-תרבותית ורב-מגזרית. בעיר חיים אלה לצד אלה חילוניים, דתיים וחרדיים, צעירים ומבוגרים, ותיקים ועולים חדשים, ועליי כראש העיר לתת מענה הולם לכולם, ואני נחוש להמשיך לספק את צורכי כל תושבי העיר. אני מאמין כי תושבי העיר שגילו במשך עשרות שנים סבלנות וסובלנות, ימשיכו לחיות בהרמוניה גם בעתיד, תוך כבוד הדדי איש לרעהו".
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.