החל מהשבוע יכולים תושבי גבעת אולגה ליהנות מהספרייה החדשה והמרווחת. הפרויקט, שעמד בסכנת ביטול בקדנציה הקודמת, יצא אל הפועל בעקבות התערבותו של ראש העיר צביקה גנדלמן.
השבוע נפתחה לציבור הספרייה העירונית ע"ש אלזראקי בגבעת אולגה. בניית הספרייה הסתיימה לפני כחודשיים בטקס לחנוכת המבנה החדש, וכעת היא נפתחת לציבור הרחב.
הספרייה החדשה מתפרשת על פני כ-500 מ"ר וכוללת אולם נרחב לתצוגה והשאלת ספרים עם התייחסות מיוחדת לילדים בגיל הרך. בנוסף כולל המקום מחשבים, מרכז תקשוב, וכן שני חדרי פעילות לסיוע לימודי ופעילות העשרה, עבודה בקבוצות עם ילדים, סיוע בשיעורי בית, הרצאות וסדנאות לילדים צעירים ומבוגרים.
עלות הספרייה נאמד בכ-4 מיליון שקלים, כאשר יותר ממחצית הסכום במימון העירייה והיתר מקרן העזבונות. יוזכר כי הקמת הספרייה עמדה לפני ביטול בקדנציה הקודמת, ויצאה בסופו של דבר לפועל בזכות התערבותו האישית של ראש העיר צביקה גנדלמן.
גנדלמן: "את הקמת הספרייה העירונית החדשה בגבעת אולגה התחלנו להקים זמן קצר לאחר כניסתי לתפקיד, וזאת לאחר 7 שנים שבהן לא הייתה ספרייה בשכונה. כראש העיר אני גאה על שאנו מאפשרים לתושבי השכונה ליהנות מספרייה מרווחת וחדישה קרובה לביתם, ואני מקווה לראות את כל תושבי השכונה ובמיוחד ילדים ובני נוער נהנים משירותיה".
הספרייה החדשה תהיה פתוחה: ימים ראשון, שני ורביעי בין השעות 15:00 עד 19:00, ובימים שלישי וחמישי בין השעות 09:00 עד 12:30. הטלפון בספרייה: 6202130.
גם ילדי השכונה יבחרו ספרים בספרייה החדשה. (צילום: יח"צ)
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".