חבר מועצת העיר מטעם תנועת ש"ס בועז ביטון, הגיש הבוקר תלונה במשטרה בעקבות איומים שהופנו כלפיו ברשת החברתית. בתגובה אמר ביטון: שה׳ איתי מי יכול נגדי?! לא מפחד מאף אחד
אמרתי, אומר ואמשיך לומר את דעתי ללא מורא ופחד. 3000 איש שלחו אותי לעירייה כנציגם ואמשיך לייצג אותם נאמנה".
התלונה שהוגשה בתחנת חדרה הבוקר, באה בעקבות איומים שהופנו כלפי ביטון ברשת החברתית פייסבוק ושבה התפתח דו שיח סביב הישיבה שאמורה להתקיים היום בעירייה בדבר ההחלטה האם לאפשר פתיחת עסקים בשבת בעיר חדרה. בצד פוסטים שתמכו בביטון וכאלה שהתנגדו לדעותיו הועלה פוסט ובו נכתב: "למה הפגנה? למה לא להפציץ לו את הבית באבנים ובקבוקי תבערה? צריך לגרש את הבן זונה". בעקבות הפוסט הזה והאיומים שהושמעו בו כלפיו החליט ביטון להגיש את התלונה.
משטרת חדרה החלה בחקירת האירוע ובנסיון לאתר מי עומד מאחורי האיומים שהופנו כלי ביטון.
ישיבת המועצה לאשרור חוק העזר לפתיחת עסקים שנדחתה בשבועיים, ותכלול מהלך שיזם ראש העירייה בנושא עסקים במרכז העיר ושמירה על השבת אמורה להיערך היום בשעה 18.00. כזכור בישיבת המועצה הייתה אמורה מועצת העיר לאשרר את חוק העזר הנוגע לשעות וימי פתיחת בתי עסקים בעיר חדרה.
חבר מועצת העיר בועז ביטון. (צילום: שלומי גבאי)
מדובר בחוק עזר אשר אושר על ידי מועצת העיר בעבר, ועניינו התאמת שעות וימי הפתיחה לשנות ה-2000 נוכח העובדה שהחוק הקודם חוקק בשנת 1962 ושיקף את הלך הימים ההם.
לדעת ראש העיר החוק החדש משקף איזון ראוי בין חילונים ודתיים, בין אזורים שונים בעיר ובין עסקים שונים, ולכן היה מעוניין לאשררו כפי שהוא. יחד עם זאת, לאור חילוקי דעות שהתגלו בין חברי מועצת העיר, יזם ראש העירייה מהלך אשר מהותו איסור על פתיחת עסקים בשבת במרכז העיר ובכך למעשה ויתר על סמכותו להחליט לבד היכן לאסור פתיחת בתי עסקים בשבת.
על פי הצעת החוק שיזם ראש העירייה בעקבות שיחות רבות עם אישי ציבור ורבנים, תובא למועצה הצעה הכוללת מתחם מדויק של מרכז העיר בו יהיה אסור לפתוח עסקים בשבת.
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, "חדרה התאפיינה תמיד באוכלוסייתה המגוונת, רב-תרבותית ורב-מגזרית. בעיר חיים אלה לצד אלה חילוניים, דתיים וחרדיים, צעירים ומבוגרים, ותיקים ועולים חדשים, ועליי כראש העיר לתת מענה הולם לכולם, ואני נחוש להמשיך לספק את צורכי כל תושבי העיר. אני מאמין כי תושבי העיר שגילו במשך עשרות שנים סבלנות וסובלנות, ימשיכו לחיות בהרמוניה גם בעתיד, תוך כבוד הדדי איש לרעהו".
הפגנת התושבים הקוראים לעירייה לאפשר פתיחת בתי עסק בשבת בחדרה. צילום: שלומי גבאי
לקראת הישיבה הגיעו לרחבת העירייה כ-250 מתושבי העיר כדי להפגין בעד פתיחת בתי העסק בחדרה ולאפשר את פתיחתו בשבת של בית הקולנוע סינימה סיטי המתוכנן לקום במתחם המיקס בחדרה.
בשלב מסויים ירד ביטון אל המפגינים וניסה לדבר אל ליבם ואף כינה אותם "אחים שלי" ואמר להם כי הוא אוהב אותם אך הוא התקבל בבוז ודבריו הופסקו.
המשנה לראש העיר רומן גישר אמר: סיעתי תמיד תמכה בפתיחת בתי עסק בשבת וכך נמשיך כדי לשרת את תושבי העיר ואת תומכינו".
במקום כוחות גדולים של משטרה וצוותים של משמר הגבול הפועלים לשמירה על הסדר. לא נרשמו אירועים מיוחדים.
מפגינים בעד פתיחת עסקים בשבת. צילום: שלומי גבאי
ישבת המועצה הדנה בפתיחת עסקים בשבת. צילום: שלומי גבאי
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".