חבר מועצת העיר מטעם תנועת ש"ס בועז ביטון, הגיש הבוקר תלונה במשטרה בעקבות איומים שהופנו כלפיו ברשת החברתית. בתגובה אמר ביטון: שה׳ איתי מי יכול נגדי?! לא מפחד מאף אחד
אמרתי, אומר ואמשיך לומר את דעתי ללא מורא ופחד. 3000 איש שלחו אותי לעירייה כנציגם ואמשיך לייצג אותם נאמנה".
התלונה שהוגשה בתחנת חדרה הבוקר, באה בעקבות איומים שהופנו כלפי ביטון ברשת החברתית פייסבוק ושבה התפתח דו שיח סביב הישיבה שאמורה להתקיים היום בעירייה בדבר ההחלטה האם לאפשר פתיחת עסקים בשבת בעיר חדרה. בצד פוסטים שתמכו בביטון וכאלה שהתנגדו לדעותיו הועלה פוסט ובו נכתב: "למה הפגנה? למה לא להפציץ לו את הבית באבנים ובקבוקי תבערה? צריך לגרש את הבן זונה". בעקבות הפוסט הזה והאיומים שהושמעו בו כלפיו החליט ביטון להגיש את התלונה.
משטרת חדרה החלה בחקירת האירוע ובנסיון לאתר מי עומד מאחורי האיומים שהופנו כלי ביטון.
ישיבת המועצה לאשרור חוק העזר לפתיחת עסקים שנדחתה בשבועיים, ותכלול מהלך שיזם ראש העירייה בנושא עסקים במרכז העיר ושמירה על השבת אמורה להיערך היום בשעה 18.00. כזכור בישיבת המועצה הייתה אמורה מועצת העיר לאשרר את חוק העזר הנוגע לשעות וימי פתיחת בתי עסקים בעיר חדרה.
חבר מועצת העיר בועז ביטון. (צילום: שלומי גבאי)
מדובר בחוק עזר אשר אושר על ידי מועצת העיר בעבר, ועניינו התאמת שעות וימי הפתיחה לשנות ה-2000 נוכח העובדה שהחוק הקודם חוקק בשנת 1962 ושיקף את הלך הימים ההם.
לדעת ראש העיר החוק החדש משקף איזון ראוי בין חילונים ודתיים, בין אזורים שונים בעיר ובין עסקים שונים, ולכן היה מעוניין לאשררו כפי שהוא. יחד עם זאת, לאור חילוקי דעות שהתגלו בין חברי מועצת העיר, יזם ראש העירייה מהלך אשר מהותו איסור על פתיחת עסקים בשבת במרכז העיר ובכך למעשה ויתר על סמכותו להחליט לבד היכן לאסור פתיחת בתי עסקים בשבת.
על פי הצעת החוק שיזם ראש העירייה בעקבות שיחות רבות עם אישי ציבור ורבנים, תובא למועצה הצעה הכוללת מתחם מדויק של מרכז העיר בו יהיה אסור לפתוח עסקים בשבת.
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, "חדרה התאפיינה תמיד באוכלוסייתה המגוונת, רב-תרבותית ורב-מגזרית. בעיר חיים אלה לצד אלה חילוניים, דתיים וחרדיים, צעירים ומבוגרים, ותיקים ועולים חדשים, ועליי כראש העיר לתת מענה הולם לכולם, ואני נחוש להמשיך לספק את צורכי כל תושבי העיר. אני מאמין כי תושבי העיר שגילו במשך עשרות שנים סבלנות וסובלנות, ימשיכו לחיות בהרמוניה גם בעתיד, תוך כבוד הדדי איש לרעהו".
הפגנת התושבים הקוראים לעירייה לאפשר פתיחת בתי עסק בשבת בחדרה. צילום: שלומי גבאי
לקראת הישיבה הגיעו לרחבת העירייה כ-250 מתושבי העיר כדי להפגין בעד פתיחת בתי העסק בחדרה ולאפשר את פתיחתו בשבת של בית הקולנוע סינימה סיטי המתוכנן לקום במתחם המיקס בחדרה.
בשלב מסויים ירד ביטון אל המפגינים וניסה לדבר אל ליבם ואף כינה אותם "אחים שלי" ואמר להם כי הוא אוהב אותם אך הוא התקבל בבוז ודבריו הופסקו.
המשנה לראש העיר רומן גישר אמר: סיעתי תמיד תמכה בפתיחת בתי עסק בשבת וכך נמשיך כדי לשרת את תושבי העיר ואת תומכינו".
במקום כוחות גדולים של משטרה וצוותים של משמר הגבול הפועלים לשמירה על הסדר. לא נרשמו אירועים מיוחדים.
מפגינים בעד פתיחת עסקים בשבת. צילום: שלומי גבאי
ישבת המועצה הדנה בפתיחת עסקים בשבת. צילום: שלומי גבאי
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.