בעקבות קשר שיצר סגן ראש העיר עו"ד צפריר ביטון עם רשות העתיקות יוכלו בני נוער מחדרה לעבוד בימי החופש הגדול באתר החפירות בקיסריה, ומבוגרים יוכלו להשתלב בעבודה קבועה בחפירות.
בהתאם למדיניותו ולהנחיותיו של ראש העיר צביקה גנדלמן, ממשיך סגן ראש העיר עו"ד צפריר ביטון לפעול במטרה להרחיב את מעגלי התעסוקה בחדרה.
בנוסף לפעילות לקידום מרכז השמה עירוני שיקשר בין מחפשי העבודה לבין מפעלים ומעסיקים, יצר עו"ד ביטון קשר עם רשות העתיקות לבחינת אפשרויות תעסוקה.
לדבריו, סוכם עם רשות העתיקות על שילובם של עשרות בני נוער ומבוגרים בעבודת חפירה ארכיאולוגיות בקיסריה. עשרות בני נוער יכלו למצוא תעסוקה בשכר במהלך חופשת הקיץ, ואילו מבוגרים תושבי חדרה יוכלו להשתלב בעבודה קבועה.
עו"ד ביטון עם ממצא מאתר החפירות בקיסריה. (צילום: יח"צ)
עו"ד ביטון: "בני נוער ומבוגרים כאחד יוכלו למצוא תעסוקה בעבודה בלתי שגרתית באתר בקיסריה. כידוע, קיסריה היא עיר נמל בעלת היסטוריה מיוחדת ורבים הממצאים הארכיאולוגים שבה. יש עוד רבים שעדיין לא התגלו, ועל כן עבודת החפירות ממשיכה ביתר שאת".
בתיאום עם ראש העיר יצר עו"ד ביטון את הקשר הראשוני עם מחוז חיפה, החולש גם על האתר בקיסריה, במטרה ליצור קבוצות עבודה לנערים שאינם מוצאים תעסוקה במהלך החופש הגדול. על פי הסיכום, הנערים יתבקשו לעבוד עם פטיש קטן, בישיבה, עמידה או בדרך אחרת הנוחה להם, ולנסות לגלות סימנים ארכיאולוגיים.
ביטון: "לאור פניות רבות של תושבים ללשכתי בבקשה למציאת תעסוקה, שמתי בראש סדר העדיפות מציאת מקומות תעסוקה לתושבי העיר. השבוע כבר יתחילו כ-15 בני נוער לעבוד באתר החפירות בקיסריה, ואני שמח שמאמציי נושאים פירות רבים אשר פרויקט הדגל שלהם הוא שיתוף הפעולה עם רשות העתיקות".
עו"ד ביטון מציין כי ההעסקה היא כמובן דרך רשות התעסוקה. כל נער מגיל 16 יוכל להגיש מועמדות, שכר העבודה הוא 25 שקלים, ושעות העבודה הן 6:00 עד 14:00.
בשבועות הקרובים צפוי עו"ד ביטון להיפגש עם מנכ"ל רשות העתיקות, ישראל חסון, להרחבת שיתוף הפעולה של הרשות גם עם מוסדות חינוך בחדרה.
לדבריו, ישנם תלי חפירות ארכאולוגיות בשכונות כמו גבעת אולגה ובית אליעזר, ושיתוף הפעולה עם בתי הספר בעיר יוכל להשיג שתי מטרות: הן תעסוקה והן העשרת הידע של התלמידים בתולדות האזור שבו הם חיים.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.