החשוד מקפיד לשמור על זכות השתיקה בחקירתו. המשטרה הנחתה את אנשי העסקים לנקוט באמצעי זהירות והמליצה להם על סל אבטחה הדרוש לבטחונם האישי.
בית משפט השלום בחיפה, האריך היום בפעם השניה לבקשת חוקרי ימ"ר חוף, את מעצרו של תושב חדרה, בן 21, בשבעה ימים. לחשוד מיוחסות חשדות של מעורבות בתקיפה חבלנית, הצתה וקשירת קשר לביצוע פשע כלפי אנשי עסקים בני אותה משפחה מחדרה וזאת, ברצף אירועים מהחודש אחרון.
החשוד נעצר בשבוע שעבר ומאז הוא מקפיד לשמור על זכות השתיקה בחקירתו והוא ואינו עונה לשאלות החוקרים המטיחים בו את החשדות המיוחסות לו.
בתום הדיון בבית המשפט השלום בחיפה, הגיש החשוד באמצעות פרקליטתו עו"ד רויטל סבג, ערר לבית המשפט המחוזי על ההחלטה להאריך את מעצרו אך בית המשפט דחה את בקשתו והותיר את החלטת בית משפט השלום בחיפה על כנה. משמעות דחיית הערר היא שהחשוד ישאר במעצר עד ליום 17/8/2105.
במהלך הדיון דרשה עו"ד סבג מהמשטרה ומבית המשפט, לחשוף באילו אירועים במדוייק הוא חשוד ומהם פעולות החקירה שביצעו החוקרים מאז מעצרו. הסניגורית דרשה לדעת האם נאספו כל מצלמות האבטחה מהזירות השונות והאם המתלוננים הצביעו ישירות על החשוד וקשרו אותו לאירועים.
עו"ד רויטל סבג המייצגת את החשוד. (צילום: ינאי רוחבה)
בחודש האחרון הושלכו לעבר בתיהם של אנשי העסקים רימוני הלם ובקבוקי תבערה ומספר כלי רכב שלהם הוצתו.
כזכור, האירוע האחרון התרחש במהלך השבוע האחרון כאשר באחד הימים בשעות הבוקר המוקדמות הושלך לעבר ביתו של אחד מבני המשפחה בקבוק תבערה שהתנפץ אך לא התפוצץ. יום קודם לכן הושלך לעבר אותו בית רימון הלם.
נודע, כי היום לפנות בוקר נעצרו שני תושבי העיר בני 18 ו-28 כשהם יושבים ברכבם, בקרבת ביתו של אחד מבני המשפחה לאחר שחלפו על פני הבית בצורה מחשידה. בחיפוש שנערך ברכבם נתפס סכין שהוחזק שלא למטרה כשרה, חומר החשוד כסם וכן תחמושת לכלי נשק.
בית משפט השלום בחדרה, האריך את מעצרם של השניים עד למחר בשעה 12:00. במשטרת ימ"ר חוף נעשות פעולות חקירה רבות במטרה לפענח את פרשת ניסיון הסחיטה כלפי משפחת אנשי העסקים בחדרה ובשלב זה דרושים לחקירה חשודים נוספים שטרם אותרו.
לאור כל המקרים האחרונים, המשטרה הנחתה את בני המשפחה לנקוט באמצעי זהירות והמליצה להם על סל אבטחה הדרוש לבטחונם האישי.
נודע כי בעקבות האירועים האחרונים בני המשפחה שדרגו באופן משמעותי את מצלמות האבטחה סביב בתיהם ועסקיהם ואף הציבו שמירה פרטית מחוץ לבתיהם.
החקירה נמשכת והחוקרים משקיעים משאבים רבים במטרה להביא לחשיפת הפרשה כולה ובמשטרה רואים בתיק הזה חשיבות עליונה שכן גובר החשש בקרב הגורמים המעורבים בחקירה כי קיים חשש שחפים מפשע עלולים להיפגע.
עו"ד רויטל סבג המייצגת את החשוד אמרה: "מרשי מכחיש מכל וכל את החשדות המיוחסים לו, נראה כי משטרת ישראל טיפסה על אילנות גבוהים ובבוא העת יתברר לה שמרשי לא קשור לפרשה".
גורם המקורב לחקירה אמר: "המשטרה לא תאפשר אירועים אלימים כלפי אנשי עסקים כנסיון סחיטה ובטח לא בתדירות כזו. המשטרה תעשה הכל כדי להשיב את אמון הציבור במשטרה"
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!