קבוצת יזמות לנוער הפועלת במסגרת יחידת הנוער בגבעת אולגה, אספה מתכונים מתושבי השכונה וליקטה אותם לספר חגיגי, המוצע למכירה כשי לחגים.
קבוצת היזמות העסקית, הפועלת במסגרת יחידת הנוער במתנ"ס גבעת אולגה, הפיקה ספר מתכונים חגיגי בשם "אולגה מבשלת". המיזם נועד לקדם בני נוער בגבעת אולגה, וכל ההכנסות מהמכירות (15 שקלים לספר) יהוו שכר לבני הנוער שהשקיעו שעות עבודה רבות בהפקת הספר.
לדברי מנהלת יחידת הנוער בגבעת אולגה, מירב סעדיה, בחודשים האחרונים עסקה קבוצה של נערות במיזם הייחודי.
לאחר שורה של מפגשים לגיבוש הרעיון, וכן הכשרה ביסודות הגרפיקה ועיצוב הספר, יצאו הנערות לרחבי השכונה, נפגשו עם תושבים, ובמשך מספר שבועות ליקטו ואספו מתכונים מסורתיים שונים, טעימים וקלים להכנה.
בימים אלה מציעה הקבוצה למעסיקים לרכוש את ספר המתכונים. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
הנערות ערכו את המתכונים, עיצבו, וקיבצו אותם לספר בישול המשקף את אופייה המרתק והמגוון של השכונה, ובעיקר את החמימות של תושביה.
סעדיה: "המיזם מעניק תחושת מסוגלות, משמעת תעסוקתית וביטוי עצמי לכל נערה, בתפקידים השונים בקבוצה. לכן יש למיזם חשיבות רבה ככלי להכנת הנערות לחייהן הבוגרים".
בימים אלה מציעה הקבוצה למעסיקים לרכוש את ספר המתכונים לקראת ראש השנה ולהעניקו לעובדיהם כשי לחג. "ראש השנה מעולם לא היה טעים יותר", מבטיחים בקבוצה.
סעדיה: "אשמח אם מעסיקים ירכשו זאת כשי לעובדים ולמשפחותיהם לראש השנה. כאמור, כל ההכנסות מיועדות לנערות שהשתתפו במיזם, כך שמדובר בשי בעל משמעות חברתית".
יחידת הנוער הפועלת במתנ"ס גבעת אולגה מובילה יוזמות חברתיות שונות שנועדו לקדם את בני הנוער בשכונה.
כזכור, בט"ו בשבט מכרה קבוצת היזמות "בלוט בשבט" מארזי שי של פירות יבשים אשר ההכנסה ממכירתם נועדה להעצמת בני הנוער בשכונה. מיזם זה פועל בהצלחה מספר שנים במסגרת תוכנית מסוגלות תעסוקתית לנוער. בני הנוער אחראים על כל הליכי הפרויקט, החל בבחירת עיצוב האריזות והכנתן בפועל, דרך שיווק אריזות השי וכלה בהליך מכירתן. הכנת האריזות מתבצעת בפס ייצור, כאשר לכל אחד בצוות יש תפקיד בתהליך הייצור. אחד אחראי על סידור הפירות באריזה, שני אחראי על עטיפת המוצר, אחר אחראי על ביקורת איכותו וטיבו של המוצר וכן הלאה. לפרויקט מטרות מגוונות, ביניהן הקניית ערכי עבודה, התמדה, מסירות, עצמאות ואחריות.
134 ישראלים חטופים בעזה ברגע זה. לכל אחד מהם יש שם, פנים, משפחה, חברים, תחביבים – ועוגייה שהוא הכי אוהב לאכול.
כדי להשאיר את החטופים במודעות הציבורית, תלמידי מגמת מלונאות שף בבית החינוך אמית האופק אור עקיבא, הכינו את המתכון האהוב על 4 חטופים: פנקייקים אמריקאיים של קית' סיגל, כדורי שוקולד של אוריאל ברוך, עוגיות שוקולד צ'יפס של הרש גולדברג פולין ועוגיות חמאה של גיא גלבוע דלאל. בנוסף, אספו מצרכים והרכיבו משלוחי מנות למשפחות המפונים באור עקיבא. לכל משלוח כזה צורפו העוגיות האהובות על 4 החטופים, בתפילה לשובם ולחזרת המפונים לבתיהם בשלום. אביתר כהן, תלמיד כיתה י' שיתף: "היה לי כיף לחלק משלוחי מנות ולראות את החיוכים בתמורה. זה עושה ממש טוב על הלב".
ציון ברוך הפרזנטור של מותג יטבתה, הגיע גם השנה ביחד עם צוות עובדי יטבתה לחלק משלוחי מנות לילדים ולחיילים במרכז הרפואי קפלן מקבוצת כללית. במסגרת ההתנדבות, חולקו משלוחי מנות צבעוניים ועשירים במגוון מוצרים של חברת שטראוס, ומגוון משקאות חלב של מחלבת יטבתה, ביניהם השוקו האהוב של יטבתה, בעיצוב מיוחד לכבוד החג. את משלוחי המנות ציון ברוך ומתנדבי יטבתה חילקו במחלקות הילדים על מנת לשמחם וגם לחיילים לאות תודה והערכה על השירות המסור שלהם במלחמת חרבות ברזל. ישר כח!
עונת הפרפרים נפתחה בפארק "אגם הפרפרים" בקליל בבשורה משמחת – לפארק הגיעו באופן טבעי 50 זני פרפרים שונים מתוך סה"כ 62 פרפרים הקיימים באזור. פארק הפרפרים הינו מתחם פתוח ולא חממה סגורה כדי לאפשר לפרפרים באזור לשהות ולהתרבות בפארק. הפארק כולל ביוטופים טבעיים כולל כ-180 סוגי שיחים וצמחים רב-שנתיים וחד-שנתיים, רחבות של פרחי בר וצמחי תבלין, המותאמים למשיכת הפרפרים באזור. צורי דבוש יו"ר חב' קליל: "לאור העובדה שסמל הפרפר מתנוסס בלוגו של החברה החלטנו להקים את פארק הפרפרים כהגשמת חזון מתוך מחויבות לא רק לשמור על הטבע, אלא גם להחזיר לטבע".