תושבי חדרה יאספו בחינם עשרות יצירות אמנות שיפוזרו בעיר
מאת: רון איתן יום שני,
17 באוגוסט 2015, 08:22
מיזם חדש של קהילת אמני חדרה הפועלת בחסות מרכז הצעירים העירוני. עשרות יצירות אמנות יפוזרו ברחבי העיר, וכל המוצא מוזמן לקחת יצירה ללא תשלום.
מיזם חדש של קהילת אמני חדרה, הפועלת בחסות מרכז הצעירים העירוני: Free Art Friday. עשרות יצירות אמנות יפוזרו ברחבי העיר, וכל המוצא מוזמן לקחת יצירה לביתו ללא תשלום, רק מתבקש להעלות תמונה של היצירה עם בעליה החדשים או בביתה החדש.
ביום שישי האחרון התקיים במרכז הצעירים מפגש חשיפה של המיזם, בהשתתפות האמנים שייקחו בו חלק.
כל אמן יכין יצירת אמנות לבחירתו, ציור, צילום, פסל, הדפס, סיפור וכדומה. ביום שישי המיועד (יפורסם מראש) יתפזר צוות הפרויקט ברחבי העיר ויניח את היצירות במיקומים שונים, לפי בחירת האמנים: ספסל, עץ, אדן חלון, פתח חנות, מדרגות כניסה לבניין וכדומה. היצירה יכולה להיות מונחת במקום שפשוט צריך להושיט יד ולאסוף אותה, או לחילופין יכולה להיות מונחת כך שכדי להגיע אליה צריך להתאמץ, לטפס, לשחרר, למצוא לפי רמזים.
היצירות והאמנים המשתתפים בפרויקט יוצגו בעמוד הפייסבוק של הפרויקט במטרה שהקהל יוכל לראות ולדעת מראש אלו יצירות הוא עשוי למצוא. עבור חלק מהיצירות יש רמזים שמגלים את המיקום המדויק, או הסביבה בה הם נמצאים. זאת כדי לגרות ולעודד את תהליך החיפוש והמציאה.
כל יצירה תישא תגית רשמית וממותגת של הפרויקט, ועליה נרשם: יצירה זו הונחה פה במיוחד כדי שתיקח\תיקחי אותה בחינם. נודה לך אם תוכל\י לשלוח או להעלות לעמוד הפייסבוק שלנו תמונה של היצירה אתך או בביתך, כדי שנדע שמצאה בית חם.
בצידה האחורי של התגית יופיעו פרטי האמן, דוא"ל, אתר האינטרנט (או הפייסבוק) של האמן
וכן עמוד הפייסבוק של הפרויקט, במטרה ליצור ולעודד דיאלוג בתוך חברי קהילת Free Art Friday המקומית, וגם בשיתוף עם קהילות Free Art Friday מרחבי העולם, ולחלוק מחשבות ורגשות ביחס לאמנות, לאמנים, לתהליך החיפוש והמציאה.
אמנות ברחבי חדרה. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
התהליך מאפשר למקסם את הפוטנציאל של רעיון האמנות החופשית. האמנים והיצירות נהנים מחשיפה גבוהה של אלפי חברים ועוקבים של Free Art Friday ברחבי העולם, כולל צרכני אמנות, אמנים, בעלי גלריות, כך שאלפי צרכני אמנות נחשפים ליצירות ולאמנים שלא היו מכירים בצורה אחרת.
צרכני האמנים נהנים מהחיפוש אחר אמנות חדשה, מההפתעה והשמחה שבמציאה של יצירה, מהאפשרות ליצור קשר עם האמן, וכמובן מהאפשרות לקבל יצירת אמנות מקורית, איכותית, וייחודית, מבלי לשלם.
רחובות שלמים, חנויות, ספסלים, עצים, קירות, בתים וכדומה, הופכים להיות מקומות פוטנציאליים ליצירות אמנות. הרחוב מקבל ממד נוסף של אמנות כמבטאת יצירתיות, אינטראקציה וחופש.
תנועת Free Art Friday כוללת למעלה מ-1,000 אמנים פעילים ואלפי עוקבים וחברים ברחבי העולם. התנועה נמצאת בתהליך צמיחה מתמיד, כאשר מספר החברים נמצא בעלייה מתמדת, והפעילות מתפשטת למקומות חדשים. קהילות גדולות פועלות בפורטסמות', בלאקפול ובריסטול (אנגליה), דטרויט, טמפה ביי, וושינגטון די.סי. ואטלנטה (ארה"ב), ובלגרד (סרביה). סניפים נוספים נמצאים בלונדון, ברלין, לוס-אנג'לס, דאלאס, סאו-פאולו, מלבורן, סידני, בריסביין, טהרן, סינגפור ועוד. עשרות קבוצות עצמאיות נוספות וכן אמני רחוב עצמאיים רבים, פועלים ברחבי העולם בפורמטים דומים ומטרה אחת משותפת: הפצת אמנות לכלל הציבור, ובחינם.
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!
קבוצת קניוני עופר, וביניהם נתניה וחדרה, יוצאת בסייל הקיץ הגדול, עם הנחות משמעותיות, הטבות מיוחדות ומבצעי ענק על מאות פריטים ממגוון מותגים
ורשתות מובילות בתחומי האופנה, ההנעלה, הלייף סטייל, הילדים, הטיפוח, הבית והפנאי. הסייל יתקיים ב-17 קניוני עופר ברחבי הארץ, עד 30.6.2026 (או עד גמר המלאי), ויכלול עשרות מותגים ורשתות ישראליות ובינלאומיות מובילות, אשר יציעו לצרכנים הנחות בלעדיות ומבצעי סוף עונה אטרקטיביים במיוחד. לרגל השקת המהלך עלה קמפיין בכיכובה של הפרזנטורית עדי אשכנזי.
הסטייליסטית אור לוזון שנפרדה מבן זוגה השבוע, הגיעה משעות הבוקר המוקדמות לסט הצילומים של ג'ק קובה שם הרימה בהפתעה מסיבת רווקות לחברותיה: מעיין דורי ולניקול ארבוב. לוזון, הפתיעה אותן בזרי פרחים, הרמת כוסית, ברכות ומתנות לרגל הנישואים. מעיין דורי בת ה-38 סיפרה לחברותיה שתחגוג את החינה באירוע משפחתי, ובעוד שבועיים תינשא לבחיר ליבה במושב ברכיה. לראשונה חשפה פרטים על בן זוגה איתו מתחתנת: לוחם מילואים בגולני בן 33, הצעיר ממנה ב- 5 שנים. כמו כן סיפרה שיטוסו ל – 3 שבועות לתאילנד שם יחגגו את הירח דבש. אהבנו ופרגנו. מזל טוב!