אגף הרווחה של עיריית חדרה ועמותת "בעצמי" מפעילים את תוכנית "מפנה" שמטרתה קידום ושילוב תעסוקתי של נשים. בתוכנית השתתפו מעל 200 נשים, כ-70 אחוז מתוכן כבר השתלבו במקומות תעסוקה ראויים.
תוכנית "מפנה" שמטרתה קידום ושילוב תעסוקתי של נשים, מציינת חמש שנות פעילות בחדרה פרי שיתוף הפעולה של אגף הרווחה העירוני ועמותת "בעצמי".
עמותת "בעצמי" הנה ארגון חברתי, מקצועי ומיומן, המפתח ומפעיל מגוון רחב של תוכניות תעסוקה חדשניות ואפקטיביות בכ-100 מוקדים בכל רחבי הארץ. העמותה מסייעת לאנשים שנקלעו לאבטלה מתמשכת להשתלב בשוק העבודה.
מדובר בתוכנית העצמה, מאחר שהיציאה לעבודה מספקת הרבה יותר מאשר צורכי פרנסה בלבד. ליציאה לעבודה משמעות רבה, היא תורמת לגיבוש זהותו של הפרט ולתחושת מסוגלות אישית, מהווה ציר מרכזי בחיי האדם ואחד ממקורות הסיפוק והביטחון העצמי.
לתוכנית פונות נשים בגילאי 25-55, שהמשותף לכולן הוא היעדר תעסוקה, או תעסוקה זמנית, בשכר נמוך, שאינה הולמת את כישוריהן. התוכנית מסייעת לנשים להשתלב בעבודה יציבה והוגנת, התואמת את כישוריהן ושאיפותיהן.
תוכנית מפנה. אחת מבוגרות התוכנית. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
לאורך השנה מקבלת כל אחת מהנשים ליווי אישי בדרכה להגשמת חלומה התעסוקתי. המשתתפות בתוכנית זוכות לצאת למסע לגילוי הכוחות, הכישורים, החסמים, החלומות, והצרכים שלהן במסגרת סדנה מעמיקה ומעשירה המסייעת להן להגדיר את המטרה התעסוקתית שלהן ומקנה כלים מעשיים ומיומנויות תעסוקתיות למציאת עבודה.
עד כה השתתפו בתוכנית 200 נשים, ומעל 70 אחוז מהמשתתפות השתלבו במעגל העבודה בתחומי: משאבי אנוש, סייעות בגנים, מזכירות ומנהלות אדמיניסטרטיביות, מדריכות ומלוות במסגרות ילדים, נוער ומבוגרים, וכן ביזמות עסקית ובהכשרות מקצועיות שקידמו אותן בהגעה ליעד.
"בעקבות הסדנה וסדנת ההמשך שהשתתפתי בה החיים שלי השתנו לגמרי" אומרת אחת המשתתפות. "כיום אני אדם עם ביטחון, הערכה עצמית ונלחמת על החלום שלי. מצאתי עבודה שרק חלמתי עליה כמשרטטת, ואני מודה מקרב לב על ההזדמנות שניתנה לי לשנות את חיי".
גם לאחר מציאת העבודה יש המשך לפעילות. מעבר לליווי האישי הנמשך כשנה, צמחה יוזמה של בוגרות התוכנית להקמת קבוצה הפועלת למען נשים, הנקראת נשו"ת- נשים שואפות ותומכות.
הקבוצה מעניקה רשת של תמיכה חברתית, יוזמת פעילות ואירועים לנשים ומסייעת בהעצמה בתחום התעסוקתי, כל זאת במטרה לאפשר לכל אישה לבטא את עצמה בדרכה ולהגשים עצמה בהיבט אישי, חברתי ותעסוקתי.
לדברי מנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג, "אגף הרווחה רואה חשיבות גבוהה מאוד בפיתוח, הכשרה וליווי של נשים לשילוב בעולם התעסוקה. התעסוקה מהווה מרכיב משמעותי מאוד בקידום הפרט והמשפחה, והינה מרכיב המסייע בחיזוק הביטחון העצמי, הביטחון המשפחתי והביטחון הכלכלי של המשפחה. לשמחתי תוכנית 'מפנה' מופעלת בחדרה זו השנה החמישית והצליחה לקדם נשים רבות. אגף הרווחה ימשיך לפתח את נושא התעסוקה ולסייע במענים בהתאם לצרכים התעסוקתיים".
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.