חגיגה של צבע מחול וזמר בפסטיבל שהתקיים אתמול ברחובות חדרה והתרכז ב-11 מוקדים אשר בכל אחד מהם התקיימה פעילות לכל המשפחה בשילוב פעילויות תרבות ואמנות עם ביקור באתרי מורשת והכרת העיר.
הפסטיבל התפרש במוקדים שונים בעיר, תוך שימוש בשביל ההיסטורי של חדרה המרכז בתוכו מקומות וציוני דרך חשובים בתולדות חדרה, כאשר בכל מתחם התקיימה פעילות שונה.
מוקד פעילות היה בבית פיינברג, שם התקיימה בכל שעה עגולה סדנת משחק המיועדת לכל הגילאים. משך הסדנה כ-25 דקות ובסיומה נהנו הבאים מקטע משחק על דמות מבית פיינברג וגם מונולוג תיאטרלי.
קסם ברחובות חדרה. (צילום: שלומי גבאי)
מוקד נוסף היה בבית קוטלר. בקדמת הבית הציגו אמנים מקומיים ואזוריים יצירות אמנות להנאת הקהל ובנוסף לכך היו גם דוכני מכירה שונים.
גם במגדל המים היה מוקד פעילות. ברחבת המגדל הופיעה תזמורת הנוער העירונית בכל חצי שעה, וניגנה יצירות מהרפרטואר שלה. כמו כן ניגן הרכב כלי הקשה והתקיימה סדנת מתופפים.
פעילות נוספת התקיימה גם בשוק העירוני. רחוב רוטשילד נסגר לתנועת כלי רכב (מכיכר השוק ועד לצומת גורדון). במשך כל שעות האירוע הופיעו ברחוב להקות המחול של על"ה כגון: פרימוורה (ריקודים סלוניים), צבעי מחול, עורי תימן ו"פנינה שחורה" (להקה קווקזית).
קסם ברחובות חדרה עם להקת "עורי תימן". צילום: שלומי גבאי
קסם ברחובות חדרה עם תנועות הנוער. צילום: שלומי גבאי
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.