בעקבות העימותים כוחות משטרה יפקחו על צירי התנועה באזור
מאת: שלומי גבאי שבת,
10 באוקטובר 2015, 12:25
2 חשודים בני 21 ו-32 נעצרו לאחר שיידו אבנים על רכבים בכביש 6 במחלף בקה. אבנים על אוטובוסים בקוים עפולה-תלאביב. בא.א.פאחם נמשכו הלילה הפרות הסדר שכללו יידוי אבנים והשלכת בקבוקי תבערה.
הפרות הסדר והעימותים בין צעירים ערבים בישובי האזור לבין כוחות הביטחון נמשכו גם הלילה.
סמוך לשעה שתיים בלילה הבחין כח יס"מ חוף ואורגן תחנת עירון במספר צעירים המיידים אבנים לכיוון מחלף בקה על כביש 6. הכח פתח במרדף ועצר 2 חשודים בני 21 ו-32 שהועברו לחקירה.
באירוע אחר כוחות התחנה ויס"מ חוף הדפו בנחישות את מפירי הסדר תוך שימוש באמצעים עד להפסקתם ופיזורם ולא איפשרו את גלישתם לכביש 65.
כוחות יס"מ חוף הדפו בנחישות את מפירי הסדר. (צילום: חטיבת דוברות המשטרה)
בתום הערכת מצב שהתקיימה בראשותו של סממ"ז חוף תנ"צ ג'מאל חכרוש נערך מחוז חוף במספר גזרות לקראת שעות הערב. כוחות משטרה יפקחו על צירי התנועה הבינעירוניים בדגש על כביש 2 בתחום תחנת זכרון יעקב , מחלף בקה בכביש 6 . כוחות משטרת א.א.פ בשיתוף לוחמי מג"ב יוצבו בתחום העיר א.א.פ בכדי למנוע הפרות סדר.
מספר חשודים נעצרו בחשד למעורבות בהשלכת בקבוקי תבערה לעבר כוחות המשטרה בימים האחרונים וכן בהשלכת אבנים בחיפה ולעבר כביש 65 . לשלושה חשודים הוארך מעצר בשלושה ימים והנותרים יובאו הערב להארכת מעצרם.
מחוז חוף נחוש למנוע זליגת מעשי אלימות מתוך הכפרים בואדי ערה לעבר כביש 65. תחנת חיפה ערוכה לקראת ההפגנה הערב וכל ניסיון להפר את הסדר ולייצר פרובוקציות יתקל בכוח משטרתי נחוש. סגן מפקד מחוז חוף הינחה על הקמת צח"מ לביצוע המעצרים המתוכננים במהלך הימים הקרובים בגזרות השונות בדגש על ואדי ערה.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!