בחדרה מגבירים את הסיורים והפקחים יצויידו באקדחי גז
מאת: רון איתן יום שלישי,
13 באוקטובר 2015, 16:55
עיריית חדרה תרכוש אקדחי גז לפקחים שישולבו במערך האבטחה. בנוסף יורחבו הסיורים סביב מוסדות חינוך, יגויסו מאבטחים נוספים, ותתוגבר נוכחות האבטחה בשטח.
בעקבות המצב הביטחוני ותחושת החשש בציבור, קיים השבוע ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן שיחות עם ועדי ההורים במוסדות החינוך ועדכן אותם על ההנחיות שניתנו לאגף השיטור והאכיפה. בנוסף, הורה גנדלמן למנכ"ל העירייה יעקב זיגדון לרכוש אקדחי גז מדמיע ולצייד את פקחי העירייה באקדחים אלה, אשר אינם מצריכים רישיון שימוש ועדיין נחשבים ליעילים מאוד.
בהנחיית ראש העירייה תרכוש העירייה עשרות אקדחים, ופקחי העירייה יתגברו את האבטחה במוסדות החינוך ויצטרפו לשיטור העירוני שהגביר מסוף השבוע שעבר את הסיורים בכל מוסדות החינוך ברחבי העיר.
ביום שלישי השבוע סייר מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון בגני הילדים ברחבי העיר, שוחח עם הגננות שהיו רגועות, ובדק את אמצעי האבטחה בזמן אמת.
מנכ"ל העירייה מסייר בגני ילדים. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
בנוסף כינס זיגדון ישיבה רבת משתתפים להערכת המצב, שכללה נציגים ממשטרת חדרה, השיטור העירוני, מנהל אגף ביטחון ואכיפה, הקב"ט העירוני, מנהלות אגפי החינוך והרווחה, יו"ר ועד ההורים העירוני, ובעלי תפקידים נוספים, כדי לפעול בתיאום כל הגורמים להעלאת הביטחון בעיר.
מנכ"ל העירייה הנחה את אגף הביטחון לגייס מאבטחים נוספים לתגבור מערך האבטחה העירוני, בעיקר ליד גני ילדים ומוסדות חינוך. בנוסף הורה המנכ"ל להעמיד את צי הרכבים של העירייה לרשות אגף הביטחון והאכיפה לצורכי תגבור הסיורים בעיר ובקרבת מוסדות חינוך.
יו"ר ועד ההורים העירוני ביקש שיותקנו לחצני מצוקה בכל גני הילדים, והתבשר כי השבוע הושלמה התקנת האינטרקומים בגנים.
נציגי המשטרה, וכן אנשי הביטחון והאכיפה של העירייה, המליצו במשותף לציבור החדרתי לשמור על שגרה ככל הניתן, תוך שמירה על ערנות כמובן, ולא להיגרר אחר שמועות שווא שמלבות את החרדה.
מקיימים הערכת מצב בעקבות גל הפיגועים. צילום: באדיבות עיריית חדרה
במטרה לסייע לציבור להתמודד עם המצב שנוצר, יצא מכתב למנהלי בית הספר לעודד שיח בקרב התלמידים, וכן יצאו הנחיות מהשירות הפסיכולוגי להורים על התנהגות במצבי לחץ.
בישיבה הובהר כי מי שאחראי על הביטחון במרחב העירוני זו משטרת ישראל, וגם נורמות האבטחה לפיהן פועלת העירייה נקבעות על-ידי המשטרה.
נציג המשטרה סקר את תמונת המצב ואת הפריסה המשטרתית בשטח, וביקש להעביר לציבור מסר שלפיו התקהלויות וגילויי המחאה (הפגנות, תהלוכות וכדומה) אמנם לגיטימיים וזוכים לאישור משטרתי, אך עדיין מעסיקים את כוחות הביטחון הנדרשים לפעולות אחרות ומונעים את נוכחותם באזורים המחייבים פעילות אבטחה והרתעה מפני מפגעים.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".