האם הרשויות באזור חדרה יצליחו להתמודד עם החורף הקרוב?
מאת: רון איתן יום שישי,
30 באוקטובר 2015, 16:57
החורף כבר כאן, ובשכונות שסובלות באופן קבוע מהצפות מקווים שהמראות הקשים שהתרחשו בתחילה השבוע בסערה שפקדה את אזורנו לא יחזרו יותר.
על פי כל התחזיות צפוי לנו חורף קשה וגשום במיוחד. הסערה שפקדה את אזורנו בתחילת השבוע וקיפדה את חייו של צעיר מהישוב עראבה שבצפון וגרם לפציעתה באורח קשה של צעירה מחדרה היתה רק יריית הפתיחה למה שעוד צפוי לנו. האם עיריית חדרה והרשויות באזור יצליחו להתמודד עם החורף הקרוב? האם התשתיות יעמדו בעוצמות הרוח העזות ובכמות הגשמים הגדולה שצפויה לרדת ויאפשרו לנו לעבור את החורף בשלום?
לאחר הסערה יצא מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, בהוראת ראש העיר, לסיור דחוף בליווי הצוותים המקצועיים במטרה לעמוד מקרוב אחר נזקים שאירעו ברחבי העיר בעקבות הסופה. המנכ"ל סייר בשכונות העיר ומרכזה, וכן במקומות שמהם התקבלו קריאות מוקד של תושבים על נזקי הסערה.
בסיור, וכן מניתוח הפניות אל המוקד העירוני, עלה כי רוב התקלות נובעות מהצפות נקודתיות וכן בעצים שקרסו בשטחים פרטיים וציבוריים, חלקם על חוטי חשמל, וכי כל הפניות טופלו במהירות על-ידי הצוותים המקצועיים של העירייה.
בישיבה שקיים ראש העיר במשותף עם מנכ"ל העירייה, עלה כי הרוחות העזות העיפו עלים, ענפים ופסולת, שנסחפו אל תעלות הניקוז שנוקו לקראת החורף וגרמו לסתימתן ובכך להצפות נקודתיות. לשטח הוצאו מיידית מחפרונים שניקו את התעלות מהסחף, כך שהמים נוקזו ביעילות.
הצוותים המקצועיים פינו במהירות עצים קורסים, ואף זכו על כך לשבחים של תושבים אשר החמיאו בפייסבוק על יעילות התגובה של עובדי העירייה. כמו כן, התפרשו צוותים ברחבי העיר כדי לבצע גיזומי חירום ופינוי גזם מרחבי העיר לצמצום סחף אפשרי.
במקרים של חוטי חשמל שעליהם קרסו ענפי עצים והיוו סכנה, ניצבו עובדי עירייה ומנעו מתושבים להתקרב למקום וזאת עד לתיקון התקלות על-ידי חברת החשמל.
בנוסף התקבל דיווח על פצועה מפגיעת חפץ באוטובוס ופינויה לבית החולים. בעקבות הדיווח מיהר ראש העיר אל חדר המיון ומשיחה עם נוסעים שהיו באוטובוס עלה כי מדובר בקולטן שמש שעף ברוח העזה מגג של אחד הבתים ופגע באוטובוס.
מנכ"ל העירייה הנחה את מנהלי האגפים בעירייה לשים את בטיחות התושבים בסדר עדיפות ראשון במעלה, ולפעול למניעת פגיעה בשלומם, כולל פתיחת צירים, תיקוני חשמל וטיפול בעצים שקרסו או מאיימים לקרוס.
קשת בענן מעל חדרה. (צילום: שלומי גבאי)
ראש העיר סיכם את הישיבה ועדכן כי יש תחזית לחורף קשה בשנה זו, וכי על כל אגף להפיק לקחים על מנת שהעירייה תהיה מוכנה וערוכה לכל מצב.
למוקד העירוני הגיעו יותר מ-600 פניות של תושבים, כ-400 מתוכם היו דיווחים בעקבות הסופה ועדכוני תקלות, רובן הצפות וקריסת עצים.
הטיפול במאות הפניות במהלך הסופה גרם לעומס על קווי המוקד. העירייה מעודדת את התושבים להיעזר באפשרויות הנוספות העומדות בפניהם לפנייה ישירה אל מוקד 106, והם מוזמנים לעשות זאת באמצעות דף הפייסבוק של העירייה וכן באמצעות האפליקציה "עיריית חדרה".
בעקבות פגעי מזג האוויר הגיעו עשרות פניות גם לתאגיד "מי חדרה", אשר עסק לאורך היום והלילה ביותר מ-50 קריאות בנושאי מים וביוב.
על מנת לתת מענה לקריאות ביטל מ"מ מנכ"ל "מי חדרה" שי פרץ עבודות יזומות שתוכננו לביצוע, והורה לכל המפקחים והצוותים לסייע באירועי גלישות ביוב, פגיעות במכסי ביוב, פיצוצי מים, נזקים לתשתיות בסביבת תשתיות ביוב ומים.
בשל כמות הגשמים החריגה, ניתן דגש להמשך עבודה תקינה של כל תחנות השאיבה לביוב בעיר, לרבות שמירה על רמת מפלסים למניעת גלישות, תקינות משאבות סניקה ומערכות בקרה ופיקוד. כמו כן תוגברו הצוותים בשתי ביוביות.
עוד מוסיפים בתאגיד כי, בשל הפסקות החשמל נבדקה תקינות הגנרטורים לחירום בקידוחי המים ותחנות שאיבה לביוב, לטובת המשך אספקת מים סדירה לתושבי העיר. צוותי התאגיד מבצעים סיורים כדי לאתר ולתקן נזקים, ובעיקר לוודא בטיחות לאור עוצמת הרוחות והגשמים.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".