הכסף יגיע מ"מייסדי חדרה" שיתרמו אותו ממכירת מגרש מכבי, ובכך השלימה העירייה את המקורות התקציביים להקמת היכל ספורט רב תכליתי.
ראש העיר צביקה גנדלמן, יו"ר הנהלת "מייסדי חדרה" עדנה זיידמן, וחבר הנהלת "מייסדי חדרה" נעם פרנק, חתמו על הסכם לתרומה בסך 30 מיליון שקלים של "מייסדי חדרה" להקמת היכל ספורט רב תכליתי בעיר.
במעמד החתימה השתתפו חברי הנהלת "מייסדי חדרה", מ"מ ראש העיר, סגנית ראש העיר, נציגי העירייה, המפקח על הפרויקט, וכן היועצים המשפטיים של "מייסדי חדרה" ושל העירייה אשר גיבשו והובילו את ההסכם עד להשלמתו וחתימתו.
תרומת "מייסדי חדרה" משלימה את המקורות התקציביים להקמת ההיכל, הצפוי להיבנות בקרית החינוך הסמוכה לשכונת הפארק. סך כל הפרויקט נאמד בכ-60 מיליון שקלים, ולצורך גיוס המקורות התקציביים ביצעה העירייה איגום משאבים, כך שהתרומה מצטרפת לתקציבי ה"ווינר" ועיריית חדרה וכן להשקעה של חברת החשמל.
הדמיה - היכל המייסדים שיוקם. (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
יודגש כי כל השלבים התכנוניים המקדמיים כבר הושלמו ואושרו על ידי ה"ווינר", ואף הוצא היתר בנייה. כעת, משהושלמו המקורות התקציביים לפרויקט, צפויה העירייה לפרסם מכרז בחודשים הקרובים כדי לעלות על הקרקע ולהתחיל בביצוע.
היכל הספורט, שייקרא "היכל המייסדים", מתוכנן כאולם רב-תכליתי בן 2,600 מקומות ישיבה. ההיכל מושקע מאד בסטנדרטים בינלאומיים ומיועד לענפי ספורט שונים, ביניהם כדורסל, כדורעף וכדוריד. בנוסף לאולם התחרותי הוא יכלול חדר כושר, סאונה, ג'קוזי, חדרי הלבשה, חדרי שיפוט, חדר תקשורת ומזנונים. הפרויקט המורכב משתרע על שטח של שבעה דונמים בהיקף של 4,500 מ"ר, כולל פיתוח סביבתי וחנייה, עם נגישות מלאה לנכים. בנוסף יוכל האולם לשמש גם למופעים, ובאירועי תרבות קהל של עד ל-3,000 איש.
התרומה של "מייסדי חדרה" תתאפשר ממכירת המתחם של מגרש מכבי, בו פעלו מגרש כדורגל, אולם כדורסל, וסניף של תנועת הנוער ה"מכבי הצעיר".
במסגרת ההסכם הקצתה העירייה קרקע בשכונת ניסן לטובת סניף חדש ל"מכבי הצעיר", ו"מייסדי חדרה" יתרמו 3 מיליון שקלים נוספים להקמתו.
ראש העיר והנהלת מייסדי חדרה חותמים על ההסכם. צילום: באדיבות עיריית חדרה
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן מדובר בצעד משמעותי, ויש להודות ל"מייסדי חדרה" שבחרו להנציח את זכרם של מייסדי חדרה באמצעות תרומה להיכל הספורט ולסניף ה"מכבי הצעיר". גנדלמן: "ההיכל נבנה באזור המשלב דעת, חינוך וספורט. מצדו האחד אקו פארק, שהינו פארק לבילוי ופנאי המשתרע על 70 דונם, ומצדו השני בית ספר חדש. צלע נוספת מיועדת להקמת היכל תרבות, שהעירייה פועלת רבות גם לקידומו".
יו"ר הנהלת "מייסדי חדרה" עדנה זיידמן אמרה כי היכל הספורט ישדרג את הפעילות הספורטיבית, ופעילויות פנאי אחרות, בעיר. זיידמן פרגנה לראש העיר וביקשה לברך באותו מעמד גם על כל יתר הפרויקטים המבוצעים בחדרה.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".