התחנה החדשה תאפשר להרחיב באופן מהותי את פעילות מד"א בעיר ובאזורים הסמוכים לה. בניית התחנה התאפשרה בזכות תרומתם הנדיבה של בני הזוג מדוודוקי מארגנטינה.
במד"א ציינו בימים אלה בטקס מיוחד את הנחת אבן הפינה לתחנת מד"א החדשה באור עקיבא לכבודם של בני הזוג קלריטה והוגו מדוודוקי מארגנטינה שתרומתם מאפשרת את בניית מבנה התחנה החדש.
תחנת מד"א באור עקיבא משרתת את העיר הגדלה במהירות ומונה כיום כ-20 אלף תושבים, כמו גם את הישובים הסובבים לה כגון קיסריה, בנימינה ועוד ואת צירי התנועה הראשיים באזור הכוללים בין היתר צירי תנועה מרכזיים בהם כביש 2 וכביש 4 .
נקודת ההזנקה של מד"א מאור עקיבא מפעילה ניידת טיפול נמרץ 24 שעות ביממה במשך כל ימות השבוע והצוותים הרפואיים מוזנקים לכ-400 קריאות מבצעיות בחודש בממוצע.
ראש העירייה יעקב אדרי ומנכ"ל מד"א אלי בין מניחים את אבן הפינה. (צילום: דוברות מד"א)
ראש העיר יעקב אדרי שנכח בטקס: "אני רוצה לנצל את ההזדמנות על מנת לשבח את צוותי מד"א שעושים עבודת קודש על בסיס יומיומי בתנאים לא תנאים. אני מודה למנכ"ל מד"א על ההירתמות והרצון לסייע ככל הניתן בבניית התחנה החדשה. בזמן שהותו של מנכ"ל מד"א בארגנטינה הוא צלצל אלי ונתן לי לדבר באופן אישי עם משפחת התורמים שסיפרו לי את הבשורה המרגשת על בניית התחנה. אני מודה מקרב לב למשפחת מדוודוקי על תרומתם העצומה להצלת חיים בישראל".
הרב אליהו אילוז, רב עיר: "בתורה כתוב שבלי שירותי רפואה לא בונים עיר, וצוותי מד"א מדגימים יום ביומו עד כמה אור עקיבא בנויה על שירותי הרפואה המעולים בה".
מנכ"ל מד"א, אלי בין: "אני מודה לתורמים קלרה והוגו מדוודוקי על תרומתם ועל כך שבחרו להעניק מתנה נפלאה זו למד"א ולתושבי העיר. אני מאחל להם שנים רבות של בריאות טובה ועשייה מבורכת ואני מודה גם לראש העיר יעקב אדרי וצוותו על התמיכה בפרויקט שמטרתו להבטיח לתושבי העיר והסביבה את רמת השירות הגבוהה ביותר כפי שמד"א מקפיד לתת. בימים לא פשוטים אלו שאנו חווים, מד"א ממשיך לשמור על רמת דריכות ומוכנות גבוהה לכל אירוע או התפתחות. נמשיך לעשות הכל על מנת להעניק את הטיפול המהיר, המקצועי והאנושי ביותר לכל אדם באשר הוא אדם".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".