שר הבטחון חתם הלילה על צו המכריז על הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית כהתאחדות בלתי מותרת. ח״כ יוסף ג׳בארין: "ההחלטה היא רדיפה פוליטית מסוכנת".
בהמשך להחלטת הקבינט, חתם הלילה שר הביטחון משה (בוגי) יעלון על צו המכריז על הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית כהתאחדות בלתי מותרת.
בעקבות ההכרזה ולאחר חתימה על צו בוצעה פעילות נרחבת במסגרתה נמסרו/הודבקו צווי סגירה במשרדיהם של 17 עמותות ומוסדות באום אל פחם,ובמקומות שונים ברחבי הארץ. במהלך הפעולה נתפסו כספים ורכוש של 17 עמותות ומוסדות המשתייכים לתנועה. בפעילות זו השתתפו כוחות של משטרת ישראל ושב״כ, לרבות כוחות של כלל מחוזות המשטרה ובדגש על חוף, צפון, דרום, תל אביב ולהב 433.
במסגרת הפעילות נתפסו חומרים, מחשבים, מדיות, מסמכים וכספים, וכן הוקפאו חשבונות בנק שעל פי החשד שימשו את המוסדות והעמותות במסגרת פעילותה של התנועה כנגד ביטחון המדינה.
מחרימים מחשבים, מדיות, מסמכים וכספים, וכן הוקפאו חשבונות בנק (צילום: חטיבת דוברות המשטרה)
שר הביטחון התייחס להחלטה להוצאת התנועה האסלאמית מחוץ לחוק ואמר: "ההחלטה להוציא את הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית מחוץ לחוק, וחתימתי על צו המגדיר את הארגון כהתאחדות לא מותרת, הן כלי נוסף במלחמה שלנו בגופים המעודדים התססה וטרור, וחותרים נגדה בדרכים שונות.
הפלג הצפוני של התנועה האסלאמית מסכן את ביטחונה של מדינת ישראל ומשתף פעולה, על פי מידע שהצטבר, עם ארגוני טרור פלסטיניים בהם חמאס, במטרה להבעיר את השטח ולדרדרו לאלימות. זהו גוף מסוכן אשר תחת כסות דתית חותר תחת זכות קיומה של מדינת ישראל ומוסדותיה הרשמיים.
זו גם העת להדגיש כי עלינו להמשיך ולפעול לשילובם המלא של ערביי ישראל בקרבנו. התנועה האסלאמית שואפת ופועלת לפגוע בדו-קיום ובהשתלבותם של ערביי ישראל, וחובת כולנו - הן ההנהגה בישראל והן ערביי ישראל - להיאבק גם בתופעה זו".
המשטרה פושטת על משרדי התנועה האיסלמית. צילום: חטיבת דוברות המשטרה
ח״כ יוסף ג׳בארין מהרשימה המשותפת אמר בתגובה על ההחלטה להוציא את התנועה האסלאמית מחוץ לחוק: ״ההחלטה היא רדיפה פוליטית מסוכנת ופגיעה קשה בזכויות יסוד של מיעוט לאומי לחופש ביטוי וחופש דת וחופש התאגדות.
ההנהגה של הציבור הערבי בישראל מאוחדת בגינוי צעד זה ומזהירה מפני השלכותיו הקשות על הפעילות הפוליטית של האזרחים הערבים. מדובר בדיכוי פוליטי ודתי, שמהווה גם פגיעה קשה בשירותי דת, רווחה וחינוך שהתנועה מספקת לכל התושבים הערבים. אנו ניזום פעילות מחאה במסגרת ועדת המעקב העליונה של האוכלוסייה הערבית ונפנה גם למוסדות בינלאומיים כדי להגן על מעמדנו וזכויותנו״.
הפשיטה על משרדי התנועה בצפון. צילום: חטיבת דוברות המשטרה
כוחות משטרה ומג"ב במהלך הפעולה. צילום: חטיבת דוברות המשטרה
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".