מאת: מעיין בוזגלו חודדה יום ראשון,
22 בנובמבר 2015, 07:04
כתבת "פלאשנט" מעיין בוזגלו חודדה, יצאה למפגש היכרות קולינארי יוצא דופן, להכרת המטבח הקוריאני. התוצאות לפניכם..
כולנו מכירים את האוכל הסיני, את המטבח התאילנדי, את הסושי היפני ואת הקארי ההודי, אבל רק מעטים מאיתנו נחשפו לאוכל הדרום קוריאני. וכדי שכולנו נכיר גם את מטעמי קוריאה ולא רק הטלוויזיות והטלפונים החכמים מתוצרת קוריאה שמציפים אותנו, יזמה שגרירות דרום קוריאה בישראל, מפגש קולינרי מרתק להכרת המטבח הדרום קוריאני שהתקיים במסעדת "ריבר" בפתח תקווה.
שגריר דרום קוריאה בישראל לי גון-טה ורעייתו עם כתבתנו מעיין בוזגלו חודדה
(צילום: גיל הדני)
אחת מגולות הכותרת באירוע הקולינרי הייתה מנת הקימצ'י הכשרה, לצד מנות מיוחדות נוספות המאפיינות את המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. על הכנת המנות הקוריאניות הופקדו השף הקוריאני ג'ונגהי יאנג, שהגיע במיוחד מסיאול בירת קוריאה ושף רשת מסעדות "ריבר", סאמר אבומורא. בין חומרי הגלם הפופולאריים במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת ביותר היא הקימצ'י - כרוב סיני ספוג ברוטב צ'ילי אדום, העובר תהליך ארוך של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה כמו גם שורש הג'ינסנג הקוריאני, לו מיוחסות סגולות רפואיות רבות.
עוף פיקנטי - דאקגאלבי. צילום: גיל הדני
ובעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל הוא נותר אנונימי וכמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות לכך טמונה בעובדה שבישראל, אין כיום ולו מסעדה קוריאנית אותנטית אחת.
המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות, וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.
פרוסות בקר דק במרינדה – בולגוגי צילום: גיל הדני
המנות שטעמנו במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית מלבד הקימצ'י היו: אורז עם מבחר ירקות(ביבימאפ), לביבות עם בצל ירוק וירקות(פאג'ון), אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות(ג'פ-צ'ה), פרוסות בשר סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני(בולגוגי) ועוף פיקנטי(דאקגאלבי).
לי גון-טה, שגריר דרום קוריאה בישראל, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לא רק להצלחת תעשיות הסלולר והרכב הקוריאניות כמו סמסונג וקיה, אלא גם לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים.
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".