מאת: מעיין בוזגלו חודדה יום ראשון,
22 בנובמבר 2015, 07:04
כתבת "פלאשנט" מעיין בוזגלו חודדה, יצאה למפגש היכרות קולינארי יוצא דופן, להכרת המטבח הקוריאני. התוצאות לפניכם..
כולנו מכירים את האוכל הסיני, את המטבח התאילנדי, את הסושי היפני ואת הקארי ההודי, אבל רק מעטים מאיתנו נחשפו לאוכל הדרום קוריאני. וכדי שכולנו נכיר גם את מטעמי קוריאה ולא רק הטלוויזיות והטלפונים החכמים מתוצרת קוריאה שמציפים אותנו, יזמה שגרירות דרום קוריאה בישראל, מפגש קולינרי מרתק להכרת המטבח הדרום קוריאני שהתקיים במסעדת "ריבר" בפתח תקווה.
שגריר דרום קוריאה בישראל לי גון-טה ורעייתו עם כתבתנו מעיין בוזגלו חודדה
(צילום: גיל הדני)
אחת מגולות הכותרת באירוע הקולינרי הייתה מנת הקימצ'י הכשרה, לצד מנות מיוחדות נוספות המאפיינות את המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. על הכנת המנות הקוריאניות הופקדו השף הקוריאני ג'ונגהי יאנג, שהגיע במיוחד מסיאול בירת קוריאה ושף רשת מסעדות "ריבר", סאמר אבומורא. בין חומרי הגלם הפופולאריים במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת ביותר היא הקימצ'י - כרוב סיני ספוג ברוטב צ'ילי אדום, העובר תהליך ארוך של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה כמו גם שורש הג'ינסנג הקוריאני, לו מיוחסות סגולות רפואיות רבות.
עוף פיקנטי - דאקגאלבי. צילום: גיל הדני
ובעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל הוא נותר אנונימי וכמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות לכך טמונה בעובדה שבישראל, אין כיום ולו מסעדה קוריאנית אותנטית אחת.
המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות, וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.
פרוסות בקר דק במרינדה – בולגוגי צילום: גיל הדני
המנות שטעמנו במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית מלבד הקימצ'י היו: אורז עם מבחר ירקות(ביבימאפ), לביבות עם בצל ירוק וירקות(פאג'ון), אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות(ג'פ-צ'ה), פרוסות בשר סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני(בולגוגי) ועוף פיקנטי(דאקגאלבי).
לי גון-טה, שגריר דרום קוריאה בישראל, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לא רק להצלחת תעשיות הסלולר והרכב הקוריאניות כמו סמסונג וקיה, אלא גם לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים.
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.