מאת: מעיין בוזגלו חודדה יום ראשון,
22 בנובמבר 2015, 07:04
כתבת "פלאשנט" מעיין בוזגלו חודדה, יצאה למפגש היכרות קולינארי יוצא דופן, להכרת המטבח הקוריאני. התוצאות לפניכם..
כולנו מכירים את האוכל הסיני, את המטבח התאילנדי, את הסושי היפני ואת הקארי ההודי, אבל רק מעטים מאיתנו נחשפו לאוכל הדרום קוריאני. וכדי שכולנו נכיר גם את מטעמי קוריאה ולא רק הטלוויזיות והטלפונים החכמים מתוצרת קוריאה שמציפים אותנו, יזמה שגרירות דרום קוריאה בישראל, מפגש קולינרי מרתק להכרת המטבח הדרום קוריאני שהתקיים במסעדת "ריבר" בפתח תקווה.
שגריר דרום קוריאה בישראל לי גון-טה ורעייתו עם כתבתנו מעיין בוזגלו חודדה
(צילום: גיל הדני)
אחת מגולות הכותרת באירוע הקולינרי הייתה מנת הקימצ'י הכשרה, לצד מנות מיוחדות נוספות המאפיינות את המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. על הכנת המנות הקוריאניות הופקדו השף הקוריאני ג'ונגהי יאנג, שהגיע במיוחד מסיאול בירת קוריאה ושף רשת מסעדות "ריבר", סאמר אבומורא. בין חומרי הגלם הפופולאריים במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת ביותר היא הקימצ'י - כרוב סיני ספוג ברוטב צ'ילי אדום, העובר תהליך ארוך של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה כמו גם שורש הג'ינסנג הקוריאני, לו מיוחסות סגולות רפואיות רבות.
עוף פיקנטי - דאקגאלבי. צילום: גיל הדני
ובעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל הוא נותר אנונימי וכמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות לכך טמונה בעובדה שבישראל, אין כיום ולו מסעדה קוריאנית אותנטית אחת.
המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות, וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.
פרוסות בקר דק במרינדה – בולגוגי צילום: גיל הדני
המנות שטעמנו במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית מלבד הקימצ'י היו: אורז עם מבחר ירקות(ביבימאפ), לביבות עם בצל ירוק וירקות(פאג'ון), אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות(ג'פ-צ'ה), פרוסות בשר סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני(בולגוגי) ועוף פיקנטי(דאקגאלבי).
לי גון-טה, שגריר דרום קוריאה בישראל, הביע תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לא רק להצלחת תעשיות הסלולר והרכב הקוריאניות כמו סמסונג וקיה, אלא גם לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים.
תרבחו ותסעדו בבית משפחת אלבז בפרדס חנה: אבי ודינה המקסימים החליטו לאחר התלבטות, לפתוח את ביתם כמיטב המסורת עם שפע של מתוקים, ריבות ומופלטות טעימות. שיקי וסיון בנותיהן אירחו עימם מכל הלב, בתקווה שנדע ימים טובים וישובו כל החטופים.
6. אברהם קראדי חומרי בניין וקרמיקה מרחוב הדס באזור התעשייה באור עקיבא, קיים הרמת כוסית לכבוד חג הפסח על פי המסורת הקבועה, למרות המצב. אורחים נכבדים הגיעו לכבד ולברך לפני החג.
הפוגה בלב מדבר: רגע לפני חג הפסח, תיירות מועצה אזורית הערבה התיכונה מציעה הפוגה נעימה לחג, לחוות את שלוות המדבר, המאפשר הזדמנות לניתוק בריא מהמצב, עם מגוון פעילויות וסדנאות לכל המשפחה. סדנאות מיומנויות קדומות- "סיאל-מרכז מלאכות מדבר", מכוורת "פורת" בעין יהב- הופעה של שוטי הנבואה ומגוון פעילויות, מתחם Eco חצבה, סדנאות יצירה לילדים ומבוגרים בסטודיו "היער" של ורדה בן ארי- כפר האמנים, צוקים בסטודיו "היער, שוקוליטלי- סדנאות שוקולד תוצרת בית, עין יהב ועוד המון פעילויות ומקומות מדהימים שמחכים רק לכם! לעדכונים על הפעילויות כנסו לאתר: "תיירות ערבה תיכונה". חג שמח!
קניון TLV מצדיע למילואימניקים בערב הוקרה יחיד מסוגו: המילואימניקים אשר בבעלותם עסק בקטגוריית האלכוהול שנפגע במהלך תקופת המלחמה, יפתחו דוכן מכירה בקניון, ללא עלות, בערב הוקרה למענם ובמטרה לעזור ולו קצת לשקם את העסק שנפגע בעקבות המלחמה. בערב זה ייפתחו דוכני בירה/ יין / קוקטיילים ונשנושים משלימים, אשר כל ההכנסות יהיו של המילואימניקים עצמם. לצד הדוכנים יוצבו פינות ישיבה בתצורת חביות יין וכיסאות בר, במטרה להשלים את החוויה של הערב. שיא הערב יהיה כאשר הזמר יגל אושרי יעלה להופיע לקהל. במהלך כל שעות האירוע ינגן די ג'יי להנעמת המבקרים. ישר כח! ערב ההוקרה יתקיים ביום רביעי ה-17.4.24. בין השעות: 17:00-21:30.