סוף לסאגה: לאחר 4 שנים נגזר דינם של שני תושבי חדרה
מאת: שלומי גבאי יום שני,
14 בדצמבר 2015, 19:56
לאחר מאבק משפטי שנמשך למעלה מ-4 שנים ניתן היום גזר דינם תוך שהשופטת מותחת ביקורת על לשכת התביעות המשטרתית.
השופטת פנינה ארגמן גזרה היום בבית המשפט השלום בחדרה את דינם של שני תושבי העיר בני 28 ו-25 שהואשמו בהסגת גבול פלילי, בתקיפה ובגרימת חבלה בצוותא של תושב העיר עימו היו מסוכסכים. לאחר מאבק משפטי שנמשך למעלה מ-4 שנים הסתיימה הסאגה תוך שהשופטת מותחת ביקורת על לשכת התביעות המשטרתית על כך שלא ערכה שימוע לנאשמים טרם הגשת כתב האישום כנגדם.
תחילת הפרשה הוא בחודש אוקטובר 2011 אז על פי כתב האישום חדרו שני הנאשמים לביתו של המתלונן ללא רשותו והיכו אותו באלימות קשה וגרמו לו לחבלות. השניים נחקרו ושוחררו באותו היום. לאחר כשנתיים הוגש כנגדם כתב אישום לבית המשפט השלום בחדרה וזאת למרות שלא נערך להם שימוע כנדרש בחוק טרם הגשת כתב האישום.
עו"ד יגאל כהן. (צילום: שלומי גבאי)
השופט קיבל את טענות הסנגורים עו"ד יגאל כהן ואלעד עובדיה, והורה על ביטול כתב האישום. התביעה המשטרתית הגישה בשנית כנגד השניים כתב אישום והמשפט החל להתנהל. במהלך הדיונים שירות המבחן הגיש לבית המשפט תסקיר מבחן חיובי בעיניינם והמליץ שהשניים יבצעו כ-200 שעות לתועלת הציבור.
בהחלטתה היום, התחשבה השופטת ארגמן בנסיבות המקרה ובהליך המשפטי שעברו הנאשמים וגזרה עליהם 140 שעות לתועלת הציבור ומאסר על תנאי של שישה חודשים למשך שלוש שנים ופיצוי למתלונן בסך 1500 ש"ח.
עו"ד אלעד עובדיה. צילום: רון איתן
בתום הדיון אמר עו"ד יגאל כהן: "בנוגע לנאשם שלי, אמר ביהמ״ש את דברו בגזר דין מפורט. בהתנהלות המאשימה בכל מה שקשור להליך השימוע, ובשל המחדלים הזועקים, בהם הוגש כתב אישום לא חוקי בראשונה אשר בוטל על ידי כבוד השופט קפלן אהוד בחדרה ולאחר כמחצית השנה הוגש כתב האישום בשנית וגם הפעם הייתה בעיה בזכות השימוע העומדת לנאשמים משוחררים ובעבירות פשע.
טענו שלקוחותינו צריכים לבוא לשימוע בגדר חשודים ולא נאשמים, אבל לא האמנו שהגוף האחראי על מימושו וקיומו של החוק ייפר אותו לכאורה. בסופו של תהליך משפטי ארוך ומייגע אף פרוצדורלית זכינו לתוצאה מצוינת ובמסגרתה ביקורת יותר ממרומזת להתנהלות שגויה של המערכת התובעת."
עו"ד אלעד עובדיה המייצג נאשם אחר אמר: "התנהלות התביעה המשטרתית בתיק זה הייתה לא ראויה בלשון המעטה והדברים קיבלו ביטוי בפסה"ד של השופטת ארגמן. כתב האישום בוטל והוגש שנית מבלי שהתביעה הסירה את המחדל אשר הביא לביטולו מלכתחילה. התנהלות זו הביאה בסופו של דבר לביטול האישום כנגד מיוצג אחד ולענישה מקלה ביותר בעבור המיוצג הנוסף."
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!