מייקל יואל בן 28, מחיפה, הורשע בעבירות של מעשה סדום ובמעשים מגונים בנסיבות מחמירות בצעירה מחדרה ובשני מקרים נוספים של אונס וניסיון לאונס של שתי נשים מחיפה. בנוסף ביהמ"ש גזר עליו לפצות את שלושת המתלוננות בסכום של 50,000 שקלים כל אחת.
בכתב האישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה עולה, כי ביום 9.2.2014 סמוך לשעה 19:30, ארב הנאשם לצעירה כבת 21 מחדרה כאשר הייתה בדרכה מעבודתה לביתה. על ידיו של הנאשם היו כפפות ועל פניו כיסוי המגלה את עיניו בלבד. הנאשם הגיח מאחורי הצעירה הכניס אצבעותיו לפיה על מנת שלא תצעק, גרר אותה בכוח לעבר מבנה בטון, נאבק בה עד שהתישה ואף גרם לה להחליק וליפול.
בתוך המבנה נגע בחזה מתחת לחולצתה הפשיל את מכנסיה ותחתוניה ונצמד לגופה תוך שהוא מאיים שירצח אותה. בהמשך החדיר הנאשם את איבר מינו לפיה שלא בהסכמתה החופשית עד שהגיע לסיפוק. לאחר מכן עזב הנאשם את המקום כשהיא מותיר את הצעירה כשהיא חבולה בכפות ידיה מהמאבק עימו, בוכייה ונסערת. בהתאם להודאתו באישום זה הורשע הנאשם בעבירות של מעשה סדום בנסיבות מחמירות ובמעשים מגונים בנסיבות מחמירות.
באשר לנסיבות הקשורות בביצוע העבירה עולה מעובדות כתב האישום כי הנאשם תכנן היטב את מעשיו, ארב לצעירה, והצטייד בכפפות וכיסוי לפנים למעט העיניים. בכתב האישום נטען עוד כי הנאשם פעם אחר פעם חזר ותקף קרבנות אקראיים וכל זאת בקור רוח ואכזריות.
השופט אברהם אליקים, קבע כי על פי תסקירי נפגעות העבירה ניתן לראות את הנזק הרב שגרם הנאשם במעשיו ובחלוף כשנה וחצי מהאירוע היא שרויה במצוקה רגשית ובמצב משברי חריף המקרין על מישורי חייה השונים, וציין כי התסקיר מתאר כי העקבות הטראומטיים המלווים אותה גם היום ומשיקולי צנעת הפרט לא פירט השופט את המתואר בשני התסקירים, אך אמר כי מיותר לציין כי אירועי אותו לילה מר ימשיכו ללוות את נפגעות העבירה לכל חייהן.
בהתחשב בכל הנסיבות לרבות מצבו האישי של הנאשם גזר עליו השופט אליקים 15 שנות מאסר בפועל וכמו כן על הנאשם לשלם פיצוי בסך של 50,000 שקלים לכל אחת מהמתלוננות.
"הנאשם פעם אחר פעם חזר ותקף קרבנות אקראיים וכל זאת בקור רוח ואכזריות." (צילום: אילוסטרציה)
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".