בשורה לתושבי חדרה והסביבה: שר האנרגיה, הד״ר יובל שטייניץ, הנחה את הנהלת חברת החשמל להפחית את השימוש בפחם לייצור חשמל בשיעור של 15% עד להתקנת הסולקנים.
שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ, הכריז השבוע על הפחתה דרמטית של 15% בשימוש בפחם לייצור חשמל בתחנות הכוח בישראל. על פי הנחיית השר תבוצע הפחתה מידית של 15% בשריפת בפחם, בהשוואה לשימוש בפחם בשנת 2015, שתוביל להפחתה של 15% בזיהום אוויר מתחנות הכוח הפחמיות בשנת 2016 ואילך זאת תוך הגדלת הביקושים לגז טבעי. ההפחתה תמשך עד לסיום התקנת הסולקנים בתחנות הכוח הפחמיות.
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן מוסיף:"כעיר האנרגיה של ישראל אני מברך על ההחלטה החשובה של ד"ר שטייניץ להשתמש באנרגיה טבעית בדמות גז טבעי שהיא פחות מזהמת את הסביבה. שוחחתי עם השר שטייניץ וברכתי אותו על ההחלטה האמיצה והחשובה". עוד הוסיף גנדלמן: " עיר האנרגיה מעודדת ומטפחת מייזמים אנרגטיים ומאמינה כי אנרגיה נקייה מקדמת ומחזקת את התעשייה באזור כולו".
הפחתה משמעותית בשימוש בפחם (צילום: יח"צ)
שר האנרגיה, דר' יובל שטייניץ: "במדיניותי במשק החשמל, יושם מעתה והלאה דגש על הביטחון האנרגטי והפחתת הזיהום גם יחד. לאחר בחינת הנושא, הן מבחינה תכנונית והן מבחינה ביצועית, החלטתי על הפחתת זיהום האוויר לטובת כלל תושבי ישראל. החלטה זו, תאפשר שינוי משמעותי בייצור החשמל תוך הקטנת זיהום האוויר, הגדלת הביקושים לגז טבעי שהינו פחות מזהם, ותוך שמירה קפדנית על ביטחונה האנרגטי של מדינת ישראל. החלטתנו להפחית את השימוש בפחם למינימום מאפשרת גיבוי משמעותי לייצור חשמל במצבי חירום או תקלות, למשק החשמל במדינת ישראל".
הנחיית השר כוללת שלושה תנאים תפעוליים: 1. בכדי לאפשר אספקת חשמל באופן מלא במקרה של תקלה, כלל היחידות הפחמיות יפעלו במינימום הנדרש 2. בשל ההפחתה של ייצור חשמל מפחם ועלייה בייצור חשמל מגז טבעי, תבחן רשות החשמל החדשה את עדכון התעריף בעקבות השינוי בתמהיל הדלקים והוא צפוי לעלות בשיעור מינימלי (של כ-1.5%). 3. במקרה של הכרזת השר על מצב חירום במשק החשמל, תוסר המגבלה על לסיום מצב החירום.
מרים איכר פיינברג וצביקה גנדלמן. מברכים על ההחלטה. צילום: יח"צ
מנכ"ל משרד האנרגיה, שאול מרידור: "במסגרת ניהול משק האנרגיה מאזן המשרד בין כלל השיקולים שונים על פיהם הוא קובע את תמהיל הדלקים של המשק: אבטחת אספקת אנרגיה סדירה, הפחתת זיהום האוויר והמחירים לצרכן. פרויקט הקמת הסולקנים הוא פרויקט הנדסי מורכב וארוך ולכן, על מנת להפחית את זיהום האוויר במהלכו, החליט השר על ההפחתה הדרמטית של 15% בשימוש בפחם שתביא להפחתת זיהום אוויר ולשימוש נוסף בגז טבעי במשק הישראלי. משרד האנרגיה פועל להבטיח את אספקת צרכי האנרגיה של ישראל, בשגרה ובעתות חרום, תוך שיפור איכות החיים ותרומה משמעותית לצמיחה בת קיימא של המשק".
״אני מברכת על החלטתו של השר שטייניץ, שהינה החלטה נחושה, אמיצה וחשובה להגברת איכות החיים וצמצום זיהום האוויר. מדובר בהכרזה תקדימית ובצעד חשוב ומהותי שיאפשר ביטחון אנרגטי לצד הגברת הביקוש לשימוש בגז טבעי. אין ספק שלצעד זה השלכות חיוביות לכלל תושבי נתניה, חדרה ועמק חפר״ אמרה פיירברג איכר.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".