מבצע "חבק ילד" של מפעלות הרב גרוסמן יוצא לדרך בחדרה ובכל רחבי הארץ. מנכ"ל מפעלות הרב גרוסמן, חבר מועצת העיר הרב בן ציון נורדמן: "מדובר במצווה של ממש". לסיוע ותרומות חייגו 5630*.
לפי נתוני דוח העוני שפורסמו ממש לאחרונה, במדינת ישראל יש עלייה חדה במספר העניים בישראל בשנת 2014. 18 אחוזים מהמשפחות בישראל חיו בעוני ב-2014.
לאור הנתונים העגומים השנה החליט חתן פרס ישראל הרב יצחק דוד גרוסמן לצאת במבצע מקיף כדי שלאף ילד לא יהיה קר בחורף הזה. מבצע התרומות למען ילדים בסיכון של מפעלות הרב גרוסמן יצא לדרך השבוע בשיתוף רשת השופרסל על כל סניפיה. צריך להדגיש כי לפי נתוני דוח העוני, בקרב ילדי ישראל מדובר על 31 אחוזים מהילדים בישראל הנמצאים מתחת לקו העוני לעומת 30.8 אחוזים ב-2013.
הרב נורדמן עם הרב גרוסמן בחדרה באחד המבצעים למען הקהילה. (צילום: יח"צ)
השנה יתפרסו אלפי מתנדבי מוסדות הרב גרוסמן בכל הארץ ויופעל גם מוקד טלפוני מיוחד שמספרו כוכבית 5630 והכל על מנת לעזור לאותם אלו אשר זקוקים לארוחה חמה, לשמיכה מחממת או לכל אמצעי אחר בכדי לעבור את החורף הזה בשלום. לדברי מנכ"ל מפעלות הרב גרוסמן וחבר מועצת העיר חדרה, הרב בן ציון (בנצי) נורדמן, מדובר במבצע הכרחי שבו מודגשת האחדות של כל עם ישראל: "גם השנה, מדהים בעיניי לראות את כל אלפי בני הנוער והצעירים המתנדבים למען המבצע.
מדובר בלא פחות ממצווה כדי לעזור לכל אותם עשרות ומאות אלפים של נוער הנמצא בסיכון, הכל על מנת שאפילו לא אחד מהם יגיד שבחורף הזה קר לו. למרות התקופה הלא פשוטה בה אנו נמצאים עם רצף הפיגועים האחרונים, אני בטוח שכל עם ישראל יעשה מצווה ויתרום את חלקו במבצע המדהים הזה".
כאמור מבצע "חבק ילד" מתקיים בכל הארץ וגם בסניפי השופרסל באזור חדרה, הרב נורדמן סיכם באומרו שהשנה יותר מתמיד צריך לחבק את אותם אלו שאין להם כדי לחמם להם את הלב ואת הבית: "אני בטוח, שלא יהיה אחד במדינה הזו שלא יצטרף אלינו למלאכת הקודש של עזרה לאותם ילדים בסיכון".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".