בהחלטת השר להגנת הסביבה ובשיתוף רשות הטבע והגנים והמועצה האזורית עמק חפר יוזל מחיר אגרת הכניסה לגן הלאומי נחל אלכסנדר - בית ינאי במהלך עונת החורף.
בימים הקרובים יאשר השר את המחירים לעונת החורף (שמסתיימת בתאריך 01.04.16). לאחר אישור השר תעמוד אגרת הכניסה על 10 ₪ לרכב בכל ימות השבוע ובכל שעות היממה. למנויי הרשות 50% הנחה ולמנויי החוף המחיר בחורף כלול במנוי.
שמורת נחל אלכסנדר - במחיר ראוי לכל כיס (צילום: שלומי גבאי )
לדברי אבי גבאי השר להגנת הסביבה: " נמשיך לפעול להוזלת הכניסה בשטחים הציבוריים כדי שכמה שיותר אזרחים יוכלו ליהנות מגישה לחופים, לפארקים ולגנים הלאומיים"
לדברי שאול גולדשטיין מנכ"ל רשות הטבע והגנים: " חשוב לנו לעודד את הציבור להגיע וליהנות מהגן הלאומי נחל אלכסנדר- בית ינאי גם במהלך עונת החורף. באתר מסלולי הליכה בחולות ולאורך הנחל, הדרכות בסוף השבוע, בסמוך נמצא מרכז להצלת צבי ים וכמובן רצועת חוף יפיפייה שמתוחזקת על ידי הרשות בכל ימות השנה החל מפיקוח על ערכי טבע ושימורם, ונותנים שירות לציבור. ניקיון החוף, שירותים ציבוריים, מקלחות עם מים חמים. וכן פקחים הנמצאים באתר לאורך כל שעות היממה".
ראש המועצה האזורית עמק חפר רני אידן הביע שביעות רצון מהחלטת השר ומשיתוף הפעולה הפורה עם רשות הטבע והגנים, וציין כי המועצה בראשותו תפעל ביחד עם הרשות כדי להמשיך ולהביא לשירות טוב לציבור בגן הלאומי.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".