עיריית חדרה פרסמה מכרז פומבי לפינוי אשפה ופסולת. בצעד תקדימי פנה מנכ"ל העירייה ליחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית ולרשות ההגבלים העסקיים לקחת חלק בהליך כדי לסייע בצמצום האפשרות לקרטל
מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון פנה ליחידת להב 433 ולרשות ההגבלים העסקיים וביקשם לקחת חלק בהליך מכרז פומבי לפינוי אשפה ופסולת שפרסמה העירייה, במטרה למנוע אפשרות לקרטל ופגיעה בתחרות שוויונית בין מגישי הצעות פוטנציאליים.
מנכ"ל העירייה פנה באופן רשמי לראש היחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית להב 443 תנ"צ יועז פנקס, ולממונה על ההגבלים העסקיים, והזמין אותם לקחת חלק בהליך המכרז ככל שימצאו לנכון על מנת להגביר את הפיקוח על הליכי המכרז.
מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון (צילום: שלומי גבאי)
לדברי זיגדון, פנייתו התבצעה במסגרת המאמצים הרבים שאותם משקיעה עיריית חדרה לצורך ניהול הליכי מכרז תקינים, שקופים ושוויוניים. בימים אלה מפרסמת העירייה מכרז פומבי לפינוי אשפה ופסולת (לרבות פסולת גזם וגושית) אשר שוויו הכולל מגיע לסך של 200 מיליון שקלים. במהלך הכנת המכרז שמה לה העירייה למטרה לקיים הליך תחרותי, הפתוח בצורה הוגנת ושוויונית. לשם כך נקטה העירייה במספר פעולות, ביניהן קביעת תנאי סף גמישים המאפשרים למציעים פוטנציאליים רבים לגשת למכרז.
כמו כן, לא נקבעה פגישת קבלנים מאחר שקיומה היה עשוי לחשוף את זהות המתעניינים במכרז. במקום פגישה ניתנת אפשרות להעביר שאלות הבהרה בכתב. בנוסף מאפשרת העירייה את הגשת ההצעות בשלושה מוקדים שונים, כך שיהיו שלוש תיבות מכרזים במקום תיבה אחת כפי שנהוג.
צעד נוסף הינו חלוקת הפינוי בין שני קבלנים שונים, אחד לפינוי אשפה ואחד לפינוי פסולת, כולל גזם.
הפעולות שאותן נקטה העירייה נועדו להקטין באופן משמעותי את הסיכויים לתיאום הגשת הצעות, יצירת קרטל (התאגדות של ספקי מוצר או שירות שנועדה לבטל את התחרותיות ביניהם ולהגדיל את רווחיהם) ושאר תקלות שיפגעו בתחרות החופשית ובשוויון.
בפנייתו ליחידת להב 433 ולרשות ההגבלים העסקיים פירט מנכ"ל העירייה את כל זאת והוסיף, "העירייה עשתה ועושה ביתר שאת כעת, ככל שלאל ידה, לשמור על טוהר ותקינות הליך המכרז. אנו פונים אליכם ומזמינים אתכם לקחת חלק בהליך המכרז ככל שתמצאו לנכון".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".