הערר הוגש הוגש על ידי ח"כ קסניה סבטלובה ("המחנה הציוני") וח"כ אברהם נגוסה ("הליכוד"): "אלימות שוטרים פוגעת בחוסנה של החברה הישראלית"
יו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות ח"כ ד"ר אברהם נגוסה (הליכוד) וח"כ קסניה סבטלובה (המחנה הציוני), הגישו היום לפרקליט המדינה שי ניצן, ערעור על סגירת תיק יוסף סלמסה ז"ל. ח"כ נגוסה ציין כי: "עצם הודאת מח'ש בעדות השקר של השוטרים, המהווה עבירה פלילית והחלטתם לסגור את התיק על אף זאת, אומרת הכל. יש כאן התנהלות רשלנית שפוגעת ברגשותיה של קהילה שלמה וגורמת לאובדן אמון מוחלט מצד יוצאי אתיופיה במשטרה. קראתי השבוע לשרת המשפטים למנוע את סגירת התיק וכעת הוגשה גם הבקשה הפורמלית לפרקליט המדינה. הצדק צריך לצאת לאור."
יוסף סלמסה ז"ל (צילום: דף הפייסבוק)
ח"כ סבטלובה, חברת ועדת העלייה מסרה:" אל לנו להתעלם ממה שקרה עם יוסף סלמסה ולעבור לסדר היום - כי רבבות ישראלים וישראליות הם יוסף סלמסה! המקרה הזה חייב לעורר לא רק אותנו אלא את כל קברניטי המדינה כי הוא מעיד על כך שמדינת ישראל מאבדת את הכיוון ושוקעת בתוך אלימות ואדישות. רק פעולה נחרצת נגד אלימות שוטרים והבראה של המשטרה יכולה להחזיר לה את אמון הציבור -של נשים ערביות המתלוננות על אלימות של בני משפחתן, של ישראלים בעלי מבטאים ומוצאים שונים המוצאים את עצמם. סיטואציות בעייתיות ושל כל אזרחי ישראל שמחפשים הגנה וצדק".
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!