מתן ארביב מחדרה, אחרון הנאשמים שלא הודה בהאשמות הודה היום בבית המשפט בחלקו בפרשה. בימ"ר רואים בהודאתו הצלחה גדולה מאחר והוא נחשב לאגוז קשה לפיצוח. לאורך כל חקירותיו הוא הקפיד לשמור על זכות השתיקה ולא שיתף פעולה כלל עם חוקריו. ארביב לפלאשנט: "בהמלצת עורך הדין שלי הודיתי היום בכתב האישום המתוקן ואני סומך על העורך דין שלי."
מתן ארביב בן 18.5 מחדרה, הנאשם המרכזי ואחרון הנאשמים שלא הודה בהאשמות בפרשת סחיטת אנשי העסקים בחדרה והשלכת בקבוקי התבערה הודה היום בכתב האישום המתוקן שהוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה בפני השופטת תמר שרון נתנאל. כזכור, ארביב הקפיד לשמור לאורך כל חקירותיו בימ"ר על זכות השתיקה ולא שיתף פעולה כלל עם חוקריו. בימ"ר רואים בהודאתו של ארביב הצלחה גדולה מאחר והוא נחשב לאגוז קשה לפיצוח. לציין כי בפרשה נעצרו שלושה נאשמים נוספים שהודו כבר בשלבים הראשונים של החקירה.
מכתב האישום עולה כי ארביב ביחד עם עוד שניים מחבריו קשרו קשר להשליך בקבוקי תבערה לעבר ביתו של איש עסקים ידוע בחדרה. לצורך כך הם ייצרו בקבוקי תבערה והשליכו את הבקבוקים לעבר ביתו של איש העסקים בשני מועדים שונים. בגין אירוע זה ארביב מואשם בקשירת קשר לביצוע פשע, ייצור נשק, עבירות נשק וניסיון הצתה.
מתן ארביב. אגוז קשה לפיצוח
עוד עולה מכתב האישום כי ארביב מואשם גם בסחר בסמים לאחר ששני סוכנים סמויים של המשטרה הצליחו לרכוש אצלו סמים במהלך מסיבת טבע ולאחרים הוא מכר סמים בחניון של בית החולים הלל יפה. בגין עבירות אלה הוא מואשם בסחר בסם מסוכן והחזקת סם מסוכן שלא כדין ושלא לשימוש עצמי. כמו כן, הפרקליטות הגישה לבית המשפט בקשת חילוט לפיה במידה וארביב יורשע הרכוש יועבר לטובת אוצר המדינה והוא יוכרז "סוחר סמים".
לאחר הודאתו מתן ארביב אמר היום לפלאשנט: "בהמלצת עורך הדין שלי הודיתי בכתב האישום המתוקן ואני סומך על העורך דין שלי." לציין, כי בעוד חודשיים ישמעו הטיעונים בעניינם של הנאשמים בבית המשפט וגזר דינם ינתן לאחר מכן.
אלעד אלימלך. פרקליטו של ארביב
עורך הדין של ארביב אלעד אלימלך אמר: "מתן הודה היום בכתב אישום מתוקן, ממנו נמחקו עבירות חמורות. בסופו של יום, כתב האישום בו הודה מתן חמור הרבה פחות מכתב האישום שהוגש בתחילת הדרך ובוודאי ביחס לעבירות ולמקרים בהם נחקר מרשי ביחידת ימ"ר חוף. מתן הופנה לשירות המבחן לצורך הכנת תסקיר לעניין העונש, בהמשך לשילובו בפיקוח מעצר מיום שחרורו למעצר בית בפיקוח אלקטרוני. בעוד כחודשיים יתקיים דיון בטיעונים לעונש בעניין מרשי ואנו תקווה שההקלות בסעיפי האישום יבואו לידי ביטוי גם בסיום ההליך המשפטי".
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!