תם מחזור נוסף של תוכנית מיל"ה של המשטרה בשיתוף עיריית חדרה, אשר נועדה לחולל שינוי חשיבתי ערכי בקרב בני נוער, במטרה שיבחרו בחיים נורמטיביים וישתלבו בחברה בצורה חיובית ותורמת לקהילה
בטקס מרגשת שהתקיים בבית רם בחדרה הסתיים מחזור נוסף של תוכנית מיל"ה (מובילים יחד למען הנוער), הפועלת בעיר זו השנה השלישית ברציפות. מדובר במיזם ארצי של משטרת ישראל שבמסגרתו נחשפים בני הנוער לפעילות המשטרה, לומדים להכיר את מוסדות המדינה ותורמים לקהילה בה הם מתגוררים. מדובר בתוכנית קהילתית מעצימה המיועדת לבני נוער במטרה ליצור שינוי ערכי ותפיסתי בחשיבתם של בני הנוער בנוגע לעתידם, שינוי שבעקבותיו יבחרו להשתלב בחברה בצורה תורמת ומועילה באמצעות רכישת מיומנויות רלוונטיות.
תוכנית מיל"ה בחדרה פועלת בשיתוף אגף הרווחה של העירייה בניהולה של זיוה היימברג, באמצעות היחידה לאיתור נוער ומית"ר "נירים" של מחלקת הנוער בניהולה של ורדה ביטון, ובשיתוף שירות המבחן לנוער, הרשות למלחמה בסמים ואלכוהול ותוכנית "עיר ללא אלימות". שיתוף הפעולה בין המשטרה והעירייה מביא לתוצאות נושאות פרי, בתקווה שהפעילות תעצים ותוביל את בני הנוער לעתיד בטוח וחיובי.
את התוכנית שהתקיימה בתוך מסגרת מית"ר "נירים" הנחו עו"ס יעל פרנקו, מדריכה מיחידת איתור נוער לירז בן אשר, רס"מ אלכס קוסינובסקי ורס"ר ליז אהרוני מתחנת משטרת חדרה.
מסיימי תוכנית מילה (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
התוכנית נמשכה חצי שנה וכללה 32 מפגשים קבוצתיים ואישיים אשר במסגרתם הועברו תכנים של מניעת שימוש באלכוהול וסמים, סדנאות מין ומיניות, העצמה אישית וקבוצתית, התנדבות בקהילה וימי העשרה לגיבוש הקבוצה כגון: ביקור במוזיאון "דיאלוג בזמן", הופעה בקיסריה, סדנת ODT ועוד.
טקס סיום הפרויקט, בו השתתפו 15 בני נוער בני 13 עד 17, התקיים במרכז העירוני לנוער "בית רם", ומלבד בני הנוער נכחו גם כלל השותפים לתוכנית בהם מפקד תחנת משטרת חדרה סנ"צ גלעד פרטוק, סגן מפקד התחנה רפ"ק גילי אלחדד, נציגי עיריית חדרה מ"מ ראש העיר עו"ד טל אליהו, מחזיק תיק הרווחה המשנה לראש העיר בועז ביטון, ואחרים.
לנערים חולקו תעודות סיום והוקרה עם שי צנוע ממשטרת ישראל. את הכיבוד לאירוע הכינה קבוצת מסוגלות תעסוקתית "עתיד בטוח" בהנהלת אלונה איזיאייב וצוות "מלכות המטבח" אשר קצר מחמאות והיווה דוגמה ליזמות עסקית של בני נוער בתהליכי צמיחה.
עבור בני הנוער שהשתתפו במיל"ה, מדובר בתוכנית מעצבת חיים, המטביעה חותם של ממש וערכים שיישארו עמם גם בעתיד, במטרה שכל אחת ואחד מבני הנוער ימצאו את הדרך להעביר גם לאחרים את התובנות והערך המוסף שהם צברו במסגרת התוכנית.
לדברי מנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג, "כחברה כולנו מבינים את חשיבות ההשקעה בבני הנוער שנועדה לתת להם מיומנויות, ידע וערכים. כמובילי שינוי אנו מבטיחים שנמשיך לעשות כל שביכולתנו כדי לעזור ולקדם את בני הנוער בעיר".
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.