גנדלמן מעביר לידיו את סמכויות הניהול של עמותת על"ה
מאת: רון איתן יום ראשון,
27 במרץ 2016, 14:30
האם מדובר בסיום הרומן ובתחילתו של הסוף? ל"פלאשנט" נודע כי הבוקר הודיע ראש העיר צביקה גנדלמן לממלא מקומו ושותפו הבכיר בהנהלת העיר עו"ד טל אליהו כי הוא לוקח לידיו את סמכויות הניהול של העמותה לתרבות הפנאי ובכך הוא שולל מאליהו את סמכויות הניהול מהעמותה
בצעד חריג קרא הבוקר ראש העיר צביקה גנדלמן לממלא מקומו ולשותפו הבכיר בהנהלת העיר עו"ד טל אליהו ללשכתו והודיע לו כי הוא החליט לשלול ממנו את כל הסמכויות הניהוליות מהעמותה לתרבות הפנאי. גנדלמן הבהיר לאליהו כי הוא מתכוון להעלות את הצעה ולקבל עליה אישור כבר בישיבת מועצת העיר שתתקיים ביום רביעי הקרוב.
גורמים בעירייה ציינו כי העמותה לתרבות הפנאי צברה חובות בהיקף גדול הנאמד בכ-10 מיליון שקלים ובהם חובות למס הכנסה, ביטוח לאומי ולגופים נוספים שאליהם אמורה היתה העמותה להעביר כספים ולא עשתה זאת. בין השאר נבדקת גם הטענה כי העמותה לא העבירה לכאורה מזה כמה חודשים לקופות השונות את הכספים שניכתה ממשכורות העובדים.
ראש העיר צביקה גנדלמן וממלא מקומו עו"ד טל אליהו (צילום: שלומי גבאי)
חבר מועצת העיר אמר היום ל"פלאשנט": "העמותה צברה גרעונות של כ-10מיליון ש"ח והניהול בה היה כושל. ראש העיר פועל בצורה נכונה ומנסה להציל את המצב אחרת יהיה מאוחר".
מעיריית חדרה נמסר: "ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן החליט לקחת לידיו את ניהול העמותה לתרבות הפנאי, עמותת על"ה. הבוקר, הגיעו ללשכתו של גנדלמן, על פי בקשתם, חברי וועד המנהל של העמותה. עו"ד יניב דרי, עו"ד אוהד מרחב, מנכ"ל העמותה איל עפגין, איש הכספים של העמותה דודו עמירה ורואה החשבון אבי בנבנישתי, רואה החשבון של העמותה. בפני גנדלמן הוצג מצבה הכלכלי הקשה של העמותה והעובדה כי מזה חודשים רבים העמותה לא העבירה כסף לקופות השונות, לאחר שנוכה משכרם של העובדים. כמו כן הוצג בפני ראש העירייה מצב שבו חברי הוועד המנהל אינם מדווחים בצורה שוטפת על מצבה הכלכלי של העמותה.
בעקבות פנייתם של חברי הוועד המנהל והצגת המצב הקשה, החליט גנדלמן לקחת לידיו את ניהול העמותה ולפעול להצלתה מקריסה טוטאלית וכמובן להגן על מעמדם של עובדי העמותה שעלולים להיקלע למצב של איבוד מקום עבודתם".
תגובתו של ממלא מקום ראש העיר טל אליהו טרם התקבלה ומשתתקבל היא תפורסם.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.