בית המשפט המחוזי בחיפה הורה אתמול לשחרר למעצר בית את תושב חדרה בן 34 שהשתתף בשוד שאירע בסמוך לתחנת הרכבת. המשטרה ביקשה מבית המשפט להאריך את מעצרו עד תום ההליכים. עו"ד נחמי פיינבלט: מלכתחילה טענתי שמרשי היה פאסיבי"
מהדיון שהתקיים בבקשה להארכת המעצר עולה כי בתחילת חודש מרץ הגיעו שני תושבי חדרה ברכבם סמוך לתחנת הרכבת והבחינו בגבר ואשה העוסקים בצילום באחד המבנים הנטושים בסביבת התחנה. החשודים ירדו מהרכב תוך שהם מתקדמים במהירות לעבר השניים כאשר החשוד הראשון אוחז בידו מוט ברזל.
מהדיון בהארכת מעצר עולה כי בכל מהלך האירוע החשוד השני לא נטל חלק פעיל בשוד אלא נכח במקום. החשוד הראשון ניגש אל השניים תוך שהוא צועק לעברם שהם מסיגים גבול ולגבר הוא אמר שהוא יכול להרוג אותו. הגבר המבוהל נשאל על ידי החשוד הראשון מה יש לו בכיסים ואיפה נמצא הארנק שלו.
עו"ד נחמי פיינבלט (צילום: שלומי גבאי)
הוא הצביע על התיק ואמר שהארנק נמצא בתוך תיק הצילום. החשוד הראשון דרש מהגבר שיביא לו את הארנק וכמו כן דרש ממנו גם את מכשיר הטלפון שלו. בהמשך חזרו שני החשודים אל הרכב כשהם עוזבים את המקום וברשותם הארנק ומכשיר הטלפון השייכים לגבר שמיד לאחר האירוע ניגש לתחנת המשטרה להגיש תלונה.
השופט יחיאל ליפשיץ שבפניו התקיים הדיון להארכת המעצר ציין כי עיון בחומר החקירה מעלה כי מתקיימות ראיות לכאורה נגד החשודים אולם יחד עם זאת עולה בבירור כי חלקו של החשוד הראשון היה משמעותי יותר מהחשוד השני. כמו כן הורה השופט ליפשיץ לשירות המבחן להכין תסקיר שעבור הכנתו ידרשו כשבועים אולם למרות העיכוב בהגשת התסקיר הוא הורה לשחרר את החשוד למעצר בית אצל הוריו.
עורך הדין נחמי פיינבלט המייצג את החשוד השני אמר: "החלטת השחרור ממחישה את טענתי מלכתחילה כי מרשי היה פאסיבי במהלך השוד ואפילו לא הבין לאשורו שאכן מתקיים שוד לנגד עיניו".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".