מרחב למשטרה: "הגבירו את הנוכחות והשמירה בבית אליעזר"
מאת: רון איתן יום שני,
2 במאי 2016, 19:03
חבר המועצה אוהד מרחב קורא להגביר את נוכחות המשטרה בשכונת בית אליעזר בעקבות התגברות גל הפריצות וגניבות כלי הרכב לאחרונה בשכונה
חבר המועצה עו"ד אוהד מרחב פנה למפקש משטרת חדרה סנ"צ גלעד פרטוק במכתב בו הוא קוראלהגביר את נוכחות והשמירה של המשטרה בשכונה על רקע התגברות גל הפריצות וגניבות כלי הרכב. לדברי מרחב לאחרונה גבר מספר גניבות כלי הרכב בעקבות פתיחתו של כביש 9 ה"מעניק" לדבריו דרך מילוט קצה ומהירה לכביש 6 ומשם הלאה.
במכתבו מציין מרחב כי התופעה פגעה בתחושת הבטחון של התושבים שמוצאים עצמם חסרי אונים מול התופעה המתגברת. "כחבר מועצת העיר וכתושב השכונה אני שותף לתחושה הקיימת בשכונה" כותב מרחב ומוסיף: "ואני סבור כי נדרשת פעולה מניעתית מוגברת על מנת למגר את התופעה".
לפיכך, מבקש מרחב לבחון אפשרות להגברת הנוכחות של המשטרה בשכונה דבר שלדבריו יגביר את תחושת הבטחון בקרב התושבים. מרחב מדגיש כי הוא סומך את ידיו על שוטרי תחנת חדרה ומשוכנע כי ימצא הפתרון להשבת הבטחון לשכונה.
אוהד מרחב
מהמשטרה נמסר בתגובה כי משטרת חדרה פועלת לילות כימים על מנת לשמור על בטחון התושבים ורכושם ומבצעת הערכות מצב יומיות ושבועיות על מנת לתת מענה יעיל לאירועים חריגים ולבלום אותם במהירות המרבית, תחנת חדרה מציגה ירידה בעבירות הרכוש, יחד עם זאת הקרבה לשטחים מהווה גורם מאיץ לגנבי רכב לנסות ולגנוב רכבים ולהבריחם בדרך הקצרה לשטחים. משטרת חדרה בשילוב כוחות מג"ב ומתנדבים יפעלו לצמצם מקרים אלו הפוגעים בביטחון האישי, כן תפעל התחנה להגדלת כמות המתנדבים מהשכונה והגברת הסיורים, הממונעים.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".