שטח החנייה הציבורי הצמוד לעיריית חדרה יחזור לציבור
מאת: רון איתן יום שישי,
17 ביוני 2016, 16:50
גנדלמן: "הרכוש הציבורי הוחזר לציבור לאחר מאבק ארוך, עיקש, מקצועי והכל לטובת תושבי העיר חדרה. אני שמח לבשר כי כעת, לאחר 7 שנים, יוכשרו במקום מקומות חנייה מוסדרים לטובת תושבי העיר. תושבי חדרה בעלי תו תושב יחנו בחינם כמו בכל הרחובות בעיר".
מהדיונים עולה כי המאבק החל עם כניסתו של ראש העירייה צביקה גנדלמן לתפקיד, זאת לאחר שהתברר לו כי החניון מופעל על ידי גורמים פרטיים, ללא חוזה, ללא מכרז וללא תשלום דמי שכירות בצורה מסודרת.
עוד התברר כי החניון הופעל בעבר באמצעות החברה הכלכלית של עיריית חדרה. מעיריית חדרה נמסר כי בשנת 2009 במהלך ישיבת דירקטוריון של החברה הכלכלית טען ראש העירייה דאז חיים אביטן: "היות ולא מדובר במיזם לעוד כ-10 עד 15 שנה, אני מאמין שבקרוב נתחיל בתכנון של היכל תרבות בשטח החניון ואולי תוך שנה אם הכל ילך כמו שצריך נניח אבן פינה. ולכן אני מבקש למצוא את האפשרות החוקית כיצד להאריך החוזה לשנה נוספת....... לא הגיוני לצאת עכשיו למכרז לשנה. מה שהמפעיל חייב לשלם הוא ישלם ועל זה אין ויכוח. העירייה לא עושה מהמיזם כסף, בסך הכל יש שם סדר וזה גם נותן פתרון חניות לכל עובדי העירייה".
מאז אומרים בעירייה כי חלפו כבר 7 שנים, ובמקום אבן פינה להיכל תרבות המשיכו מפעילי חניון להפעילו ולגבות תשלום עבור החנייה. כאמור עם כניסתו לתפקיד ראש העירייה, הורה גנדלמן ללשכה המשפטית בעירייה לפעול לפינוי מפעילי החניון מהשטח ולהחזיר את הנכס העירוני לשירות הציבור. עם השלמת השתלטות העירייה על הנכס, יחלו עבודות סלילה במקום והחניון יהפוך לחניון ציבורי חינם לתושבי חדרה בעלי תו תושב, ובתשלום לתושבי חוץ.
גנדלמן: "הרכוש הציבורי הוחזר לציבור לאחר מאבק ארוך ועיקש" (צילום: עיריית חדרה)
מדובר במאות מקומות חנייה במרכז העיר לטובת הציבור. עד להשלמת השיפוץ וסלילת החניון, הכשירה העירייה זמנית שטח הנמצא מצדו דרומי של בניין העירייה בסמוך לבית משפט השלום. מפעילי החניון חתמו עם העירייה על הסכם פשרה לפינוי החניון החל מה-1 ביוני. יום לפני הפינוי הגישו המפעילים צו מניעה נגד כוונת העירייה לפנותם ולהכשיר את השטח כחניון ציבורי, ובעקבות כך הוצא להם צו ארעי ונקבע דיון בבית משפט השלום בחדרה.
במקביל להליך המשפטי התנהל נגד מפעילי החניון גם הליך פלילי שניהלה המשטרה, אשר הוציאה צו סגירה למקום בגין ניהול עסק ללא רישיון. צו זה הופעל על-ידי משטרת חדרה כבר בשבוע שעבר, ועד לדיון המשפטי נמנעה פעילות מפעיליו מתוקף צו הסגירה. השבוע (יום שלישי) ביקשה מפעילת החניון מבית המשפט להאריך את הפעלת החניון בעוד 45 ימים, שלאחריהם התחייבה לפנותו ללא נקיטת הליך נוסף.
נציג העירייה, עו"ד יורם חן מהלשכה משפטית של עיריית חדרה, התנגד לבקשה והסביר שלמפעילים כבר ניתנה אורכה של שנה. "אם בית המשפט ייתן צו שיאפשר הפעלת החניון אפילו ליום אחד זו פגיעה בציבור", אמר עו"ד חן. "המפעילה מבקשת מבית המשפט לאפשר לה לגבות כספים, ואילו עיריית חדרה מבקשת לאפשר חניון פתוח לתושבי העיר חדרה. יש אנשים קשיי יום שמגיעים לביטוח לאומי ונדרשים לשלם 15 שקלים בכניסה לחמש דקות. אנו פה כדי להגן על הציבור".
עו"ד חן אף עדכן את בית המשפט ששוחח עם התובע המשטרתי, וככל הידוע הייתה פנייה גם למשטרה בבקשה לאורכה, וגם המשטרה דחתה באופן חד משמעי את הבקשה.לאור הדברים חזרה בה מפעילת החניון מההליך, הצו הארעי בוטל, והשטח חזר לידי העירייה אשר כבר בימים בקרובים תחל להכשירו כחניון לרווחת תושבי העיר ובאיה.
ראש העירייה צביקה גנדלמן ציין לאחר הדיון המשפטי: "הרכוש הציבורי הוחזר לציבור לאחר מאבק ארוך, עיקש, מקצועי והכל לטובת תושבי העיר חדרה. אני שמח לבשר כי כעת, לאחר 7 שנים, יוכשרו במקום מקומות חנייה מוסדרים לטובת תושבי העיר. תושבי חדרה בעלי תו תושב יחנו בחינם כמו בכל הרחובות בעיר".
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.