במחוז חוף של המשטרה נערכים למצעד הגאווה שיערך בחדרה ביום ו' הקרוב 1.7.2016 בין השעות 09:45-14:00 ויסתיים במתחם קניון לב חדרה
מצעד הגאווה הוא מצעד שנתי המתקיים בערים שונות ברחבי הארץ, בו מציינים לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים (להט"ב) את מאבקם להכרה ולשוויון זכויות, ומכריזים על גאוותם בזהותם המינית השונה. פעמים רבות ניתן למצוא במצעד הטרוסקסואלים רבים המביעים תמיכה במאבקם.
האירוע מצוין בדרך כלל בחודש יוני, כציון למהומות סטונוול. המצעדים התפתחו מהפגנות מחאה או תביעת זכויות, ובמקומות שונים הם עדיין נושאים אופי הפגנתי, אך עם השנים הוא הפך למצעד ססגוני בעל אופי קרנבלי, שבו אופייניים הנפת דגלי גאווה, מוזיקה קצבית, הופעות דראג, ועוד. גם במצעדים אלו קיים עדיין במקרים רבים גם אלמנט מחאתי, פוליטי וחינוכי.
מלבד ההתנגדות הדתית וההומופובית למצעד הגאווה קיימת ביקורת, גם מחוץ לקהילה וגם בתוכה, על האופי המיני הבוטה של המצעד במקומות רבים.
המצעדים התפתחו מהפגנות מחאה לקרנבלים
לקראת המצעד המתוכנן להתקיים ביום שישי הקרוב בחדרה המשטרה נערכה על מנת לאפשר את קיום המצעד, שוטרי המחוז בסיוע יס"מ יסמ"ג ופרשים, יאבטחו ילוו את המשתתפים ישמרו על הסדר ויכווינו את התנועה לדרכים חלופיות.
לצורך קיום המצעד ייחסמו הצמתים הבאים החל מהשעה 09:45-10:45 למספר דקות וייפתחו עם התקדמות הצועדים:
הרברט סמואל-רמב"ם
הרברט סמואל-ששת הימים
הרברט סמואל-הילל יפה
הרברט סמואל-סמטת אוריינשטין
הנשיא וייצמן-הרצל
הנשיא וייצמן-רוטשילד
הנשיא וייצמן-גיבורים.
בסיום התהלוכה ייערך מופע בקניון לב חדרה עד השעה 14:00
על מנת למנוע עומסי תנועה ומצוקת חנייה נבקש מהציבור להגיע לאירוע בתחבורה ציבורית .
לא נאפשר חנייה במקומות שיהוו הפרעה לתנועה.
המשטרה מבקשת מהצבור לגלות סבלנות, להקשיב להנחיות המשטרה, לגלות עירנות ולדווח על כל אדם או חפץ חשוד.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.