עיריית חדרה בשיתוף משרד הקליטה ועמותת "לב חם" ארגנה אירוע רב משתתפים לדיירי מקבץ הדיור במרכז העיר
באירוע חגיגי רב משתתפים צוין עשור למקבץ הדיור במרכז העיר. מדובר בדיור מוגן בשכירות המספק אב בית, לחצני מצוקה ושירותים שונים, המיועד לקשישים עולים חדשים זכאי משרד הקליטה. לדיירים מסופקים שירותים שונים באמצעות אגף הרווחה העירוני ובשיתוף סגן ראש העיר רומן גישר הממונה על תיק הקליטה בעירייה.
באירוע שהתקיים במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן וסגן ראש העיר רומן גישר, השתתפו כ-260 דיירי המקבץ, כולם יוצאי חבר העמים, עולים חדשים וביניהם ניצולי שואה. עוד השתתפו באירוע נציגים של משרד הקליטה, של אגף הרווחה בעיריית חדרה, מחלקת הקליטה בעירייה, וכן נציגי עמותת "לב חם" אשר הייתה שותפה בהפקת האירוע.
מקהלת דיירי המקבץ (צילום: יח"צ)
בסיוע עמותת "לב חם", הפועלת רבות למען ניצולי שואה בעיר, נהנו הדיירים מסעודה חגיגית כיד המלך, שכללה יין ומאכלים אופייניים למטבח הרוסי. מקהלת הדיירים שרה מחרוזת שירים, ולהקת כליזמרים ליוותה מוסיקלית את הערב ושימחה את החוגגים. נציגי הדיירים הודו בחום לראש העיר ולסגנו על הפעילויות הרבות שהעירייה דואגת לספק להם באמצעות אגף הרווחה ומחלקת הקליטה.
גנדלמן וגישר בירכו את החוגגים, איחלו להם בריאות ואריכות ימים בתקווה לחגוג ביחד עוד שמחות רבות.
גישר מעדכן כי העירייה מספקת לדיירים במקבצי הדיור אירוע תרבות, קונצרטים, הצגות, טיולים להכרת הארץ, חוגים שונים כמו התעמלות ויוגה, קורסי העשרה כמו לימודי מחשב, אירועים בחגי ומועדי ישראל ועוד מגוון פעילויות.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".