את ההזמנה המרגשת הראשונה למסיבה יום ההולדת קיבל השבוע ד"ר מרק קזצקר, מנהל שירות הקוצבים במכון הלב של המרכז הרפואי הלל יפה ממוסיה וורניה, מטופלת לה השתיל קוצב לב לא מזמן, אשר עומדת לחגוג את יום ההולדת ה-100
לד"ר מרק קזצקר, מנהל שירות קוצבי לב, במכון הלב של המרכז הרפואי הלל יפה, ישנם הרבה מטופלים שאת רובם הוא מכיר כמעט אישית בשל אופי המרפאה אותה הוא מפעיל מזה מספר שנים במכון הלב.
"רבים מהמטופלים שלי הם אנשים מבוגרים בני 60 עד 80 ומעלה", הוא מספר, "מעטים מהם חצו את גיל ה- 90, ויתר על כן, מעטים מהם גם צלולים ובבריאות מספקת שמאפשרת להם להתנייד למרפאה לבדיקה השגרתית של הקוצב, בערך פעם בחצי שנה".
מוסיה בבדיקות במרפאה של ד"ר קזצקר (צילום: דוברות בית החולים)
מהבחינה הזאת, הגברת מוסיה וורניה שונה מאחרים. את קוצב הלב שלה קיבלה בשנה החולפת, בהיותה בת 99. גיל מופלג ומכובד לכל הדעות. הסיבה הייתה חסימה חשמלית לבבית, שבעטיה נדרשה לקוצב לב זמני, ואחר כך לקוצב לב קבוע. מאז, מגיעה הגברת וורניה לביקורת במרפאה, מלווה בבנה (בן ה- 80) ובמטפלת.
השבוע, הגיע הגברת וורניה לביקורת נוספת. ד"ר קזצקר הבחין שעל טופס הקבלה שלה רשום גם תאריך הלידה, יולי 2016. בחישוב פשוט החודש היא תחגוג 100 שנה להיוולדה. כשפתח את המרפאה באיחולי מזל טוב, מיד ענתה לו שהיא תשמח מאוד אם יגיע לחגיגות יום ההולדת ה- 100 שלה, שהיא עומדת לערוך בצניעות ובקרב משפחתה בחדרה. ד"ר קזצקר, הודה על ההזמנה ואמר כי ישמח להגיע.
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".