האנטומיה לפי הביטוח הלאומי - הזרת לא קשורה לכף היד
מאת: רון איתן יום שישי,
15 ביולי 2016, 22:21
ועדה של המוסד לביטוח לאומי: נזק בזרת לא קשור לחבלה ביד. בית הדין לעבודה קיבל את ערעור התובע וקבע: ההחלטה אינה ברורה יש להחזיר את הדיון לוועדה הרפואית
מה דינה של זרת פגועה ביד שמאל? האם זו חבלה שקשורה לפגיעה בכף היד או לא? על שאלה זו, יצטרכו להשיב פעם נוספת, בהוראת בית הדין לעבודה, חברי ועדה רפואית של הביטוח הלאומי שקבעו כי אין קשר בין הזרת לכף היד.
עו"ד סאמי אבו ורדה (צילום: יח"צ)
הסיפור החל לפני כשנתיים כאשר נהג אוטובוס, החליק במהלך עבודתו ונחבל בידו השמאלית. החבלה הוכרה כ"פגיעה בעבודה" עקב "חבלה בכף יד שמאל". הועדה הרפואית של הביטוח הלאומי קבעה שלא נותרה נכות עקב הפגיעה וגם ועדת ערער חזרה וקבעה שלא נותרה נכות צמיתה.
באמצעות עו"ד סאמי אבו ורדה מחיפה, שמשרדו מתמחה בתביעות ביטוח לאומי ונזקי גוף, הוגש ערעור לבית הדין לעבודה בטענה כי לא יתכן שהוועדה מצאה שיש נזק בזרת שמאל אבל קבעה שפגיעה בזרת אינה כתוצאה מהפגיעה בכף היד. לדברי עו"ד אבו ורדה פקיד התביעות של הביטוח הלאומי ש"הכיר בחבלה ביד לא החריג בהחלטתו את הזרת". לתביעה צורפה חוות דעת רפואית של מומחה שקבע כי "קיים קשר סיבתי בין הפגיעה בזרת לפגיעה בכף היד".
בית הדין לעבודה בחיפה בראשות השופטת דניה דרורי קבע כי החלטת הועדה "אינה ברורה דיה" והדבר מצדיק התערבות בית הדין. כמו כן קבעה השופטת שעל הוועדה להבהיר האם הממצאים בזרת כף היד יש בהם "לזכות כשלעצמם בנכות" וכן לשקול את הקשר שבין הפגיעה בכף היד לפגיעה בזרת ולנמק את החלטותיה בפירוט.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.