בית המשפט המחוזי בחיפה גזר השבוע את דינו של תושב חדרה, בן 62, פקיד בנק לשעבר שהורשע בעבירות של זיוף, שימוש במסמך מזוייף, קשירת קשר לביצוע פשע וסחיטה באיומים
כתב האישום שהוגש בפני השופטת רונית בש, מגולל מסכת של איומים, כלפי לקוח בבנק, עבירות של זיוף ואירועים נוספים שמטרתם היתה להניע את הלקוח שהתלונן על אופן ניהול חשבונו על ידי הנאשם ולהניע אותו לבטל את התביעה כנגד הבנק וזאת כדי לאפשר את ביצוע הסחיטה.
מכתב האישום עולה כי במקביל להיותו של הנאשם עובד הבנק, הוא קיבל במספר רב של הזדמנויות, במשך שנתיים לערך, צ'קים מלקוח בבנק, וניכה את הצ'קים הנ"ל בצ'יינג' בחדרה. עם הזמן ובמשך מספר שנים נצבר בחשבונו של הלקוח חוב בסכום של למעלה מעשרות אלפי שקלים לזכות הבנק. עוד צוין בכתב האישום, כי הנאשם היה חייב בשנת 2014 מאות אלפי שקלים לגורמים שונים. בשנת 2014 הגיעו לידי הנאשם שני צ'קים, האחד בסך 100,000 ₪ והשני בסך 50,000 ₪, אשר נמשכו מחשבונו של הלקוח. הנאשם טען בפני הלקוח כי לצ'קים אין כיסוי, ודרש תשלום אחר תחתם.
בית המשפט המחוזי בחיפה (צילום: שלומי גבאי)
בהמשך, בתחילת חודש ינואר 2015 או בסמוך לכך, שוחח הנאשם עם גורם אחר שיסייע לו בגביית הכסף, וטען בפניו כי אינו מצליח לגבות מהלקוח את התשלום עבור הצ'קים. הנאשם והגובה קשרו קשר לסחוט באיומים את הלקוח באופן שאותו אדם ימסור את הצ'קים וכן פרטים לאיתור וליצירת קשר עם המתלונן לגביית הכסף ממנו, לגורמים הקשורים למשפחת פשע ידועה, אשר אף שהנאשם לא הכירם באופן אישי, היו מוכרים לנאשם ולאדם שגייס כגורמים עברייניים הגובים כספים תוך נקיטה באמצעים לא חוקיים.
השופטת בש: "נתתי דעתי בעניין תפקודו המופתי של הנאשם בחברה והא מצטייר כמי שמתנדב ומסייע לזולת" צילום: אתר בית המשפט
הנאשם סיכם עם הגורם שאמור היה לטפל בגבית הצ'קים במסגרת הקשר, כי האחרון יקבל עמלה מסך הכספים שייגבו בפועל מהמתלונן עבור הנאשם. בנוסף, סוכם במסגרת הקשר שהגורמים אליהם יפנה הגובה ידרשו מהלקוח לבטל את התביעה האזרחית שהגיש נגד הבנק בנוגע לאופן ניהול חשבונו של המתלונן בבנק על ידי הנאשם - תביעה שהנאשם חשש כי תפגע בו ובמקום עבודתו. בהמשך לקשר ולצורך קידומו, מסר הנאשם לגובה העתקים של הצ'קים ואת פרטי המתלונן.
השופטת רונית בש, ציינה בתחילת הדיון וטרם מתן גזר הדין את העובדה כי הנאשם הודה כבר בהזדמנות הראשונה בעובדות כתב האישום המתוקן. הודאה זו חסכה הן מזמנו היקר של בית המשפט והן את העדת העדים, לרבות המתלוננים. "עוד אציין לטובת הנאשם את גילו המבוגר יחסית, וכן את העובדה שהנאשם ניהל כל חייו אורח חיים נורמטיבי ועבד במשך 34 שנים בבנק. כמו כן, הוסיפה השופטת בש "נתתי דעתי לקולא לעדויות מטעם ההגנה, אשר מהן עולה, כאמור, תפקודו המופתי של הנאשם בחברה, ולפיהן הנאשם מצטייר כמי שמתנדב ומסייע לזולת".
בגזר הדין קבעה השופטת בש כי הנאשם ירצה עונש של 10 חודשים בניקוי כשלושה שבועות, תקופת המעצר בו שהה בתחילת חשיפת המקרה. כמו כן, הוטלו על הנאשם קנס כספי בסך 5,000 שקלים שישולמו למתלונן ומאסר על תנאי למשך 12 חודשים למשך 3 שנים על ביצוע עבירות דומות.
בעקבות בקשת סניגורו של הנאשם לדחות את תחילת המועד לריצוי העונש קבעה השופטת בש כי הנאשם יתייצב כדי לרצות את עונשו בבית המעצר קישון ביום 21.8 בבימ"ר קישון או בבית סוהר, כפי שייקבע במסגרת מיון מוקדם שייערך לו ע"י שב"ס.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.