צעיר בן 23 מחדרה חשוד בניסיון רצח של אוהד הפועל תל אביב באוקטובר שעבר. כך עולה מהדיונים שהתקיימו היום בבית משפט השלום בחיפה בארכת מעצרם של עשרות חשודים שנעצרו הלילה לאחר שסוכן סמוי (עד מדינה), פעל במשך למעלה מחצי שנה בקרב ארגון "לה פמיליה" והביא למעצרם של 56 חשודים מרחבי הארץ ובהם 2 עצורים מחדרה, 2 מפרדס חנה ו-1 מאור עקיבא
במסגרת פעילות יזומה של ימ"ר מחוז חוף הוחדר סוכן לארגון "לה פמיליה" ששמו נקשר באירועי אלימות רבים בכל רחבי הארץ. פעילותו של הסוכן בהנחייה והובלה של ימ"ר מחוז חוף הגיעה לשיאה הלילה כשבמבצע לילי נעצרו 47 חברי ארגון לה פמיליה המכונים "הקומץ". חברי הארגון שנעצרו הלילה במבצע משולב של כוחות משטרה במקומות שונים בארץ, מן הצפון ועד הדרום, חשודים באירועי אלימות קשים, סחר באמל"ח והחדרת אמצעים פירוטכניים אסורים למגרשי הכדורגל. בנוסף על הפעילות החשובה הנ"ל, אסף הסוכן ראיות גם כנגד 12 סוחרי סמים מאזור הצפון.
חלק מהציוד שנתפס בפשיטה (צילום: חטיבת דוברות המשטרה)
הלילה התדפקו מעל 400 שוטרים ולוחמי מג"ב, כוחות יס"מ ויסמ"ג על דלתותיהם של החשודים שנעצרו בו זמנית בכל רחבי הארץ. פעילות הימ"ר לוותה ע"י פרקליטות מחוז תל אביב והבוקר הפכה החקירה מסמויה לגלויה.
הפעילות המשטרתית הלילה מביאה לידי ביטוי ומיצוי את יכולותיה של משטרת ישראל ואת ידה הארוכה באיסוף ראיות ובחקירה מורכבת של חשודים רבים הפזורים במקומות שונים בארץ באמצעים סמויים וגלויים.
עד כה נתפסו 20 רימוני הלם סינוור, 1 ק'ג חומר נפץ הודף, שני רימון גז, שני רימוני עשן, 1 מוקש תאורה, 29 אבוקות בגדלים שונים, 19 רימונים מאולתרים חלקם עם חומר כימי בצבע צהוב ושלושה פרטי סימון ימיים. במשטרה מציינים כי צפויים מעצרים נוספים.
עו"ד גיא מימון צילום: יח"צ
עו"ד גיא מימון המייצג את החשוד בניסיון הרצח אמר: "מדובר במעצר כותרתי, שלמרבה הצער, גורף כמו מגרפה גם אנשים שאינם קשורים "לארגון" לה פמיליה (שספק גדול אם עונה להגדרה המשפטית של ארגון פשיעה) ובפרט אינם קשורים בעבירת נסיון הרצח. תמוה שהמשטרה לא יודעת לומר לאחר חודשים רבים של חקירה, תחת ליווי של סוכן סמוי, מה בדיוק חלקו של מרשי. תמוה שהמשטרה לא בדקה היכן היה מרשי באותו יום והאם הראיות מרחיקות אותו מהאירוע, ומשכך פוגמות בראיות המפלילות לכאורה (כזכור עדיין מטרת החקירה היא הגעה לחקר האמת). הדברים האלו אומרים דרשני ויהיה להם משקל בהמשך. מדובר בבחור צעיר, ללא עבר פלילי, המתפרנס בכבוד למחייתו, שאינו קשור לחלוטין לחשדות המיוחסים לו, ונראה כי הוא נעצר רק בשל אהדתו לקבוצת בית"ר ירושלים והיכרותו עם אוהדים כאלו ואחרים. אני סבור ובטוח כי עם התקדמות החקירה הראיות יתבהרו ויעשה סינון משמעותי מבין עשרות העצורים, ורבים מהם ישתחררו, ובכללם מרשי".
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.