צעיר בן 23 מחדרה חשוד בניסיון רצח של אוהד הפועל תל אביב באוקטובר שעבר. כך עולה מהדיונים שהתקיימו היום בבית משפט השלום בחיפה בארכת מעצרם של עשרות חשודים שנעצרו הלילה לאחר שסוכן סמוי (עד מדינה), פעל במשך למעלה מחצי שנה בקרב ארגון "לה פמיליה" והביא למעצרם של 56 חשודים מרחבי הארץ ובהם 2 עצורים מחדרה, 2 מפרדס חנה ו-1 מאור עקיבא
במסגרת פעילות יזומה של ימ"ר מחוז חוף הוחדר סוכן לארגון "לה פמיליה" ששמו נקשר באירועי אלימות רבים בכל רחבי הארץ. פעילותו של הסוכן בהנחייה והובלה של ימ"ר מחוז חוף הגיעה לשיאה הלילה כשבמבצע לילי נעצרו 47 חברי ארגון לה פמיליה המכונים "הקומץ". חברי הארגון שנעצרו הלילה במבצע משולב של כוחות משטרה במקומות שונים בארץ, מן הצפון ועד הדרום, חשודים באירועי אלימות קשים, סחר באמל"ח והחדרת אמצעים פירוטכניים אסורים למגרשי הכדורגל. בנוסף על הפעילות החשובה הנ"ל, אסף הסוכן ראיות גם כנגד 12 סוחרי סמים מאזור הצפון.
חלק מהציוד שנתפס בפשיטה (צילום: חטיבת דוברות המשטרה)
הלילה התדפקו מעל 400 שוטרים ולוחמי מג"ב, כוחות יס"מ ויסמ"ג על דלתותיהם של החשודים שנעצרו בו זמנית בכל רחבי הארץ. פעילות הימ"ר לוותה ע"י פרקליטות מחוז תל אביב והבוקר הפכה החקירה מסמויה לגלויה.
הפעילות המשטרתית הלילה מביאה לידי ביטוי ומיצוי את יכולותיה של משטרת ישראל ואת ידה הארוכה באיסוף ראיות ובחקירה מורכבת של חשודים רבים הפזורים במקומות שונים בארץ באמצעים סמויים וגלויים.
עד כה נתפסו 20 רימוני הלם סינוור, 1 ק'ג חומר נפץ הודף, שני רימון גז, שני רימוני עשן, 1 מוקש תאורה, 29 אבוקות בגדלים שונים, 19 רימונים מאולתרים חלקם עם חומר כימי בצבע צהוב ושלושה פרטי סימון ימיים. במשטרה מציינים כי צפויים מעצרים נוספים.
עו"ד גיא מימון צילום: יח"צ
עו"ד גיא מימון המייצג את החשוד בניסיון הרצח אמר: "מדובר במעצר כותרתי, שלמרבה הצער, גורף כמו מגרפה גם אנשים שאינם קשורים "לארגון" לה פמיליה (שספק גדול אם עונה להגדרה המשפטית של ארגון פשיעה) ובפרט אינם קשורים בעבירת נסיון הרצח. תמוה שהמשטרה לא יודעת לומר לאחר חודשים רבים של חקירה, תחת ליווי של סוכן סמוי, מה בדיוק חלקו של מרשי. תמוה שהמשטרה לא בדקה היכן היה מרשי באותו יום והאם הראיות מרחיקות אותו מהאירוע, ומשכך פוגמות בראיות המפלילות לכאורה (כזכור עדיין מטרת החקירה היא הגעה לחקר האמת). הדברים האלו אומרים דרשני ויהיה להם משקל בהמשך. מדובר בבחור צעיר, ללא עבר פלילי, המתפרנס בכבוד למחייתו, שאינו קשור לחלוטין לחשדות המיוחסים לו, ונראה כי הוא נעצר רק בשל אהדתו לקבוצת בית"ר ירושלים והיכרותו עם אוהדים כאלו ואחרים. אני סבור ובטוח כי עם התקדמות החקירה הראיות יתבהרו ויעשה סינון משמעותי מבין עשרות העצורים, ורבים מהם ישתחררו, ובכללם מרשי".
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.