לאחר שנמצאה הדרך החוקית המאפשרת לבצע עבודות להכשרת הדרך המובילה לתחנת הרכבת, מתחילה העירייה בביצוע העבודות
בימים הקרובים יחלו העבודות לשדרוג הדרך המחברת את רחוב יהודי פקיעין (לשעבר ארבע אגודות) לתחנת הרכבת, בעלות כוללת של 1.3 מיליון שקלים. לאחר שנמצאה הדרך החוקית המאפשרת לבצע את העבודות להכשרת הדרך, מתחילה העירייה בביצוע העבודות באמצעות החברה הכלכלית חדרה.
במהלך השנים פנו לעירייה תושבים רבים שהשתמשו בדרך הלא סלולה במטרה לקצר את הדרך לרכבת או כדי לעקוף את הפקקים בכביש 4 בשעות הלחץ, וביקשו להסדירה כדי שיוכלו לנסוע בה בבטחה. מדובר בדרך עפר לא סלולה ורבת מהמורות מרחוב יהודי פקיעין בצומת שערי חדרה עד לתחנת רכבת מערב, אשר מבחינה חוקית הייתה העירייה מנועה כל השנים להשקיע בפיתוחה.
מתחילים בעבודות להסדרת הדרך לרכבת
דרך העפר הינה למעשה שביל מנדטורי (מופיע בתוכנית המנדטורית) אל יער חדרה. ברבות השנים נפרץ השביל באופן פיראטי והפך לדרך המובילה בלב היער עד לאזור הרכבת. מאחר שחלק ניכר מהדרך נפרץ שלא כחוק, היא הוגדרה כדרך שאינה סטטוטורית ולכן מבחינה חוקית אין לרשויות, המקומיות והממשלתיות, אפשרות לפתח אותה. זאת משום שמשרדי הממשלה אינם מתקצבים דרכים או תוכניות שאינן סטטוטוריות (מוסדרות בחוק), ולכן אין הרשויות המקומיות מקבלות הרשאות תקציביות לפיתוחן.
עם זאת, ביצעה העירייה ריבוד פעמיים בשנה בחומר מקורצף מרחוב יהודי פקיעין ועד למתחם הרכבת, ובמקביל פעלה ועדיין פועלת לקידום תוכנית להסדרתה החוקית של הדרך על מנת שיהיה ניתן לפתחה לרווחת הציבור.
לאחרונה הושגה פריצת דרך, כאשר בדיונים עם נציגי המחוז הוסכם כי על-פי התוכנית המנדטורית ועל-פי זכויות הדרך המנדטוריות ניתן לבצע את שדרוג המעבר. עדיין אין מדובר בסלילת כביש אלא בסלילה ריבודית שהינה מתקדמת ועמידה מריבוד פשוט, ותשדרג את הדרך לרמה משופרת שניתן לנסוע בה בנוחות וללא מהמורות.
לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, "תחנת הרכבת בחדרה משמשת אלפי תושבים, ולמרות זאת מוביל אליה רק כביש סלול אחד. נוצר מצב בלתי נסבל, שבגללו ניסו תושבים רבים לקצר את הדרך ונסעו בשביל לא מוסדר ומשובש מאוד. פעלנו רבות כדי להביא לשיפור במצב, ואני שמח שכעת נוכל לשדרג את הדרך לנוחותם ורווחתם של תושבים רבים".
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".