חברת החשמל תרגלה הקמה מהירה של מעקפים לקווי מתח עליון ועל במקרה של קריסתם או ניתוקם. בתרגול השתתפו קבוצות ביצוע רשת מתח עליון של חברת החשמל ממחוז ירושלים, מחוז הדרום ומחוז הצפון ונציגי אגף השיווק מיחידת הרשת הארצית בחברת החשמל ושולב בו ציוד מכני נייד, במות הרמה ומסוק
חברת החשמל קיימה תרגיל מקיף במסגרתו התבצעה הקמה מהירה של עמודי מתח על ועליון, לתרגול מצבים בהם דרכי הגישה לשטח חסומות ובלתי נגישות. בתרגיל בוצעו הקמת קטעי קו שנפגעו ויצאו מכלל פעילות עקב פגעי טבע ( שיטפונות, רעידת אדמה ועוד), מזג אוויר סוער ופגיעות אחרות. קווי המתח עליון ועל הינם קריטיים ומהווים את קווי ההולכה המרכזיים במדינה.
תרגלה הקמה מהירה של מעקפים לקווי מתח עליון (צילום: חברת החשמל לישראל)
שינוע הציוד הייחודי לשטח המנותק (תרגילית) תתבצע בעזרת מסוקים. הציוד הונח בשטח המיועד ועובדי חברת החשמל יחלו בבניית הקו שנפגע. לחברת החשמל מערכת מודולארית מסוג E.R.S (Emergency Restoration System) להקמת מעקפים בעת פגיעה בקטעי קווי מתח עליון ועל. המעקף החלופי מוקם במקביל לקטע הקו שנפגע, על עמודים , בתצורה ובגובה הנדרש בשטח, ומאפשר תוך ימים בודדים ולהחזיר את אספקת החשמל, בעוד ששיקום קטע קו הפגוע אורכת זמן ממושך יותר.
בתרגול השתתפו קבוצות ממחוז ירושלים, הדרום, הצפון ומסוק צילום: חברת החשמל לישראל
בתרגול השתתפו קבוצות ביצוע רשת מתח עליון של חברת החשמל ממחוז ירושלים, מחוז הדרום ומחוז הצפון ונציגי אגף השיווק מיחידת הרשת הארצית בחברת החשמל ושולב בו ציוד מכני נייד, במות הרמה ומסוק.
מנכ"ל חברת החשמל, עופר בלוך סייר בשטח במהלך ביצוע התרגיל והדגיש כי התרגול מהווה חלק מהיערכות חברת החשמל למצבי חירום שונים של חברת החשמל במקרים של פגיעה נרחבת בקווים הראשיים הן עקב פגעי מזג אוויר , רעידת אדמה, אירועי מלחמה ועוד. " אנו נערכים לכל תרחיש ואירוע ומתרגלים זאת לכל אורך השנה בתרגילים שונים ויעודיים" הדגיש.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.