מהנתונים שעלו בסקר ושאותם חושף הביטוח הלאומי עולה כי 1.1% מהשכירים המבוטחים בחדרה משתכרים בכ-35 אלף שקל בחודש ומעלה. כ-69.9% מהמבוטחים משתכרים עד השכר הממוצע במשק העומד על כ-9,334 שקל
נתוני הביטוח לאומי חושפים כי בחודש יולי האחרון מספר השכירים בחדרה היה גבוה ב-6% בהשוואה לממוצע הארצי ומספר השכירים המבוטחים הכולל עומד על 43,274. השכירים בחדרה מהווים כ-61.5% מסך כל המבוטחים בעוד הממוצע הארצי עומד על 55.5%.
מינהל המחקר והתכנון של המוסד לביטוח לאומי מפרסם סקר על שכר והכנסה מעבודה לעיר חדרה ולפי משתנים כלכליים שונים. הסקר מבוסס על הדיווחים השנתיים של המעסיקים למס הכנסה, ועל ההכנסות הסופיות של העצמאים. בחודש יולי השנה היו רשומים בביטוח הלאומי 70,385 גברים ונשים מתושבי חדרה שעובדים, מהם 43,274 שכירים, 2,608 עצמאיים ו-469 עובדים שהיו גם שכירים וגם עצמאים במהלך השנה.
ההכנסה השנתית של השכירים עמדה על 8,942
מהתפלגות השכר הממוצע לחודש עבודה הכלל משקי עולה כי 30% מהשכירים משתכרים עד שכר המינימום (4,300 ב-2014) וכ-69.9% עד השכר הממוצע. בסקר גם מפורטים נתונים על ההכנסה הממוצעת של העצמאים כאשר בשנת 2014 הסתכמה ההכנסה הממוצעת לחודש בשנה של העובדים העצמאיים ב-8,455 ש"ח. ההכנסה השנתית של השכירים עמדה על 8,942. כ-31% מהשכירים השתכרו עד שכר מינימום.
התפלגות ההכנסות לפי שנת עלייה מאפשרת להשוות את הכנסתם של העולים החדשים לכלל האוכלוסייה העובדת. הנתונים מורים כי ככל ששהותו של העולה בארץ קצרה יותר, כך הכנסתו לחודש עבודה נמוכה יותר. לדוגמה, בשנת 2014 השכר החודשי הממוצע של עולה שהגיע ארצה בשנים 2009-1990 היה גבוה ב-42.5% משכרו של מי שעלה ארצה בשנים 2014-2010, אך נמוך ב-8.9% מהשכר הממוצע של כל השכירים במשק.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!