מתברר שיש הרבה חובבי קולינריה שלא מכירים את הסוגים הכי מומלצים של הפיצות השוות. רגע לפני שאתם מזמינים אחת לבית או למשרד, הנה כל הפרטים שכדאי לכם לדעת
פיצה היא אחד ממאכלי המזון המהיר הנפוצים ביותר בעולם. עם היסטוריה של מאות שנים ועשרות גרסאות, אין פלא שמדובר על מאכל אהוב בקרב גברים, נשים, צעירים, מבוגרים, ילדים וקשישים. מצד שני, מתברר שיש הרבה אנשים שאוהבים לאכול פיצה, אבל לא יודעים שיש הרבה סוגים של מנות ותפריטים. בדיוק בשבילם הכנו את המדריך הבא של 5 סוגי פיצות שאסור לפספס:
1. פיצה מרגריטה
הגרסה הקלאסית של הפיצה היא תמיד פתרון טוב למי שמרגיש רעב. מרגריטה היא גם הפיצה הנמכרת ביותר, פשוט כי היא מתאימה לכולם. היא מבוססת על רוטב מעגבניות מבושלות מרוסקות ומסוננות, יש בה גבינת מוצרלה ובדרך כלל מונחים עליה עלי בזיליקום בשביל הטעם הרענן.
2. פיצה פאי
זו פיצה למיטיבי לכת כי היא מתאפיינת בבצק עבה מהרגיל. היא מזוהה עם העיר שיקגו בארצות הברית ובאופן כללי עם טעם אמריקאי, וקרויה "פאי" בגלל התבנית העגולה שבה מכינים גם עוגה.
פיצה פאי יכולה להתאים לאירועים חברתיים או למי שמאס בגרסה הרגילה של המרגריטה. ילדים הם קהל היעד העיקרי של הפיצה הזו, אך יש לא מעט חובבי מנות גדולות שמוכנים להישבע שהיא הכי טובה ברשימה.
פיצה עם שילוב ירקות (צילום: דומינוס פיצה)
3. קלצונה
קלצונה הוא מאפה בצק מקופל שמקורו באיטליה ורבים מזהים אותו עם פיצה בגלל המרכיבים הדומים.
מלבד רוטב העגבניות והגבינה, את הבצק מקפלים לשניים בצורת חצי סהר לפני שמכניסים לאפיה בתנור. חוץ מזה, הערך המוסף של הקלצונה הוא מילוי בגבינת מוצרלה ועגבניות יחד עם מרכיבים אחרים שמשמשים כתוספות לפיצה.
4. פיצה ביאנקה
בשנים האחרונות החלו גם ישראלים להתאהב בגרסה הרזה הזו של הפיצה המודרנית. ביאנקה מבוססת אמנם על הבצק המסורתי, אך היא נאפית ללא שום סוג של רוטב עגבניות.
המשמעות היא שמדובר בפיצה לבנה לחלוטין ובמאכל שמחייב שימוש בבצק איכותי. כמו כן, יש אפשרות להחליף את רוטב העגבניות ברוטב אחר כמו פסטו או שמנת. במקרים מסוימים גם אין שימוש כלל ברוטב ואת הפיצה מגוונים עם גבינות מיוחדות ותוספות.
5. פיצה טבעונית
תחליפי גבינה מאפשרים הכנת פיצה טבעונית. בפיצה הזו אין בשר, ביצים או גבינה חלבי שהופקה מחלב של בעלי חיים. התחליפים המומלצים עבור פיצה טבעונית הם גבינת קשיו, גבינת חלבון אפונה וגבינת סויה.
אפשר להזמין פיצה טבעונית כמעט בכל רשת פיצריות מקומית או בינלאומית והיא זוכה להצלחה ראויה לציון. כמו כן, מי שרגיל לאכול את הפיצה עם בשר יכול למצוא תחליפים לא פחות טעימים בדמות נתחי חלבון סויה, נתחי סייטן ונתחים אחרים.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".